Κυριακή, 7 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Αεροπορικώς και οδικώς η επιστροφή των επιβατών της Ryanair που βρέθηκαν στη… Ρουμανία!

Αεροπορικώς και οδικώς η επιστροφή των επιβατών της Ryanair που βρέθηκαν στη… Ρουμανία!

Απίστευτη ταλαιπωρία για τους επιβάτες που αντί για τη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν… στη Ρουμανία! Με πτήση της Aegean επιστρέφουν οι μισοί επιβάτες της Ryanair.

Πτήση της Aegean, ναυλώθηκε με εντολή του υπουργού Μεταφορών  Χρήστου Σπίρτζη, και θα αναχωρήσει στις 12.30 μετρά το μεσημέρι από την Αθήνα προκειμένου να παραλάβει τους εγκλωβισμένους επιβάτες που ταξίδευαν με την αεροπορική εταιρεία Ryanair και αντί της Θεσσαλονίκης προσγειώθηκαν, λόγω της κακοκαιρίας στη Βόρεια Ελλάδα, στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας.

Σύμφωνα με την Aegean η εταιρεία έχει προγραμματίσει αναχώρηση της πτήσης στις 12.30 μετά το μεσημέρι από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος με αναμενόμενη ώρα προσγείωσης στην Τιμισοάρα στις 14.15.

Η αναχώρηση για το αεροδρόμιο «Μακεδονία» είναι προγραμματισμένη στις 15.00 και η προσγείωση στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γύρω στις 16.00.

Μισοί με Aegean, μισοί οδικώς

Η λίστα των επιβατών που έχει δοθεί στην Aegean περιλαμβάνει 89 επιβάτες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι άλλοι 84 επιβάτες της πτήσης της Ryanair έχουν ήδη αναχωρήσει από την Τιμισοάρα για το ταξίδι της επιστροφής στην Ελλάδα, οδικώς με λεωφορεία που ναύλωσε η αεροπορική εταιρεία.

«Αποκλειστικά απόφαση της εταιρείας η εκτροπή πτήσης»

«Σήμερα η κατάσταση είναι βελτιωμένη. Αυτή τη στιγμή το αεροδρόμιο διαχειρίζεται τέσσερις απογειώσεις, τέσσερις προσγειώσεις την ώρα και αναμένεται αυτό να βελτιωθεί, διότι έχουμε μια ενημέρωση ότι ενδέχεται να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο, τις επόμενες ώρες, οι καιρικές συνθήκες» λέει στο Newsit.gr ο Γιάννης Παπάζογλου, Υπεύθυνος επικοινωνίας της Fraport Greece.

«Ταλαιπωρία για τους επιβάτες υπάρχει από την άποψη ότι υπάρχουν κάποιες πτήσεις που ήταν να ταξιδέψουν εχθές με αφετηρία το “Μακεδονία” και κάποια αεροπλάνα δεν μπόρεσαν να τους παραλάβουν, εξαιτίας εκτροπών που έγιναν από τις αεροπορικές εταιρείες, που δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν το αεροδρόμιο, λόγω χαμηλής νέφωσης και μόνο. Οπότε, οι πτήσεις των ταξιδιωτών αυτών αναμένεται να πραγματοποιηθούν, από την ενημέρωση που έχουμε από τις αεροπορικές εταιρείες, εντός της ημέρας» προσθέτει ο Γιάννης Παπάζογλου.

«Τις τελευταίες 48 ώρες είχαμε σφοδρή χιονόπτωση στο “Μακεδονία” και αξίζει να επισημάνουμε ότι δεν έκλεισε κανένας διάδρομος, καμία στιγμή, λόγω χιονιού. Είχαμε εκχιονιστικά μηχανήματα, είχαμε ειδικά εκχιονιστικά προϊόντα τα οποία κράτησαν σε όλη τη διάρκεια της σφοδρότατης κακοκαιρίας ανοιχτούς όλους τους διαδρόμους, και το χώρο στάθμευσης των αεροσκαφών.

Είμαστε απολύτως ενήμεροι για τις εκτροπές πτήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί. Αυτό είναι μια απόφαση που αφορά αποκλειστικά και μόνο την αεροπορική εταιρεία, ανάλογα με το πλάνο τους, τη στρατηγική τους, το σχεδιασμό τους. Και οι ίδιοι φροντίζουν να προωθήσουν τους επιβάτες στον τελικό τους προορισμό» καταλήγει ο υπεύθυνος επικοινωνίας.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις