Τετάρτη, 9 Οκτ.
28oC Αθήνα

Άγιον Όρος: Στο νοσοκομείο 7 Ρουμάνοι προσκυνητές που έφαγαν άγρια μανιτάρια

Άγιον Όρος: Στο νοσοκομείο 7 Ρουμάνοι προσκυνητές που έφαγαν άγρια μανιτάρια

Σοβαρή περιπέτεια είχαν 7 Ρουμάνοι εργάτες στο Άγιο Όρος όταν έπαθαν τροφική δηλητηρίαση, καθώς έφαγαν άγρια μανιτάρια που βρήκαν κατά τη διάρκεια περιπάτου.

Οι Ρουμάνοι εργάτες έμεναν στη Σκήτη της Αγίας Άννας στο Άγιος Όρος και νωρίς το πρωί αποφάσισαν να επισκεφθούν την κορυφή του Άθω, προκειμένου να προσκυνήσουν στο εκκλησάκι Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Κατά τη διαδρομή της όπως αναφέρει το voria.gr είδαν μανιτάρια και θεώρησαν ότι ήταν ακίνδυνα και μπορούσαν να τα καταναλώσουν.

Μετά από λίγο άρχισαν να έχουν ενοχλήσεις και κάποιοι από αυτούς αισθάνθηκαν έντονη αδιαθεσία. Το γκρουπ των προσκυνητών επέστρεψε στη Δάφνη, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από γιατρούς του Κέντρου Υγείας των Καρυών και σε κάποιους χρειάστηκε δοθεί ορός, καθώς ήταν σε σοβαρότερη κατάσταση. Στη συνέχεια αναχώρησαν με θαλάσσια ταξί από το Άγιον Όρος για την Ουρανούπολη.

Άμεσα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τους προσκυνητές από το λιμάνι της Ουρανούπολης, μερικούς από τους οποίους σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, και τους μετέφερε στο νοσοκομείο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι όλοι σε σταθερή κατάσταση και θα παραμείνουν νοσηλευόμενοι για ιατρική παρακολούθηση.

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις