Site icon NewsIT

Άγιος Παΐσιος: Ατελείωτες ουρές πιστών στη Σουρωτή 30 χρόνια μετά την κοίμησή του

12.07.2024 | 10:59
Άγιος Παΐσιος: Ατελείωτες ουρές πιστών στη Σουρωτή 30 χρόνια μετά την κοίμησή του

Ο Άγιος Παΐσιος εκοιμήθη πριν από 30 χρόνια. Στις 12 Ιουλίου γιορτάζεται η μνήμη του, με χιλιάδες ανθρώπους, να συμμετέχουν στην αγρυπνία.

Στη μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου που βρίσκεται στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης και στην οποία υπάρχει ο τάφος του Αγίου Παΐσιου συρρέουν οι πιστοί καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια από την κοίμησή του. Αρκετοί από τους πιστούς βρέθηκαν στη μονή από χθες το βράδυ καθώς κάθε χρόνο 11 και 12 Ιουλίου εορτάζεται η κοίμηση του Άγιου Παΐσιου.

Οι προφητείες, τα θαύματα που του αποδίδονταν και η διδασκαλία του συνολικά, εντός και εκτός του Αγίου Όρους, είχαν σχηματίσει ένα μύθο γύρω από το όνομά του, πριν γίνει Άγιος της Ορθόδοξης εκκλησίας. Με αγάπη για τον συνάνθρωπο και ταπεινότητα. Ενάντια στη θρησκοληψία και την αναζήτηση θαυμάτων. Με λόγια απλά για να καταλαβαίνουν οι πιστοί. Πάντα με βλέμμα φωτεινό, ειρηνικό και πρόσχαρο όπως έλεγαν εκείνοι που έτυχε να τον συναντήσουν και να ακούσουν τα λόγια του.

«Πρέπει να βλέπεις ως Αγίους όλους τους άλλους και μόνο τον εαυτό σου, να βλέπεις αμαρτωλό και κατώτερο από όλους. Άσχετα αν οι άλλοι άνθρωπο μπορεί να είναι αμαρτωλοί. Δεν έχουμε δικαίωμα εμείς να τους βλέπουμε αμαρτωλούς. Δεν έχουμε δικαίωμα να τους κρίνουμε» είχε αναφέρει τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Ο Αρσένιος Εζνεπίδης, όπως ήταν το κοσμικό όνομα του Αγίου Παϊσίου, γεννήθηκε το 1924 στα Φάρασα της Μικράς Ασίας. Έζησε τον ξεριζωμό και έφτασε στην Ελλάδα, όπου τα πρώτα χρόνια ήταν δύσκολα. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως ασυρματιστής και αφού αποκατέστησε τις αδερφές του, αποφάσισε όπως είχε πει να γίνει «ασυρματιστής του Θεού» στο Άγιο Όρος.

«Ας σταθούμε με φόβο Θεού και ας είμεθα προσεκτικοί εις την εκπλήρωση των θρησκευτικών μας καθηκόντων τηρώντας όλας τας αρετάς.Ο άνθρωπος πρέπει να ομιλεί όταν πρέπει, να ομιλεί όσο πρέπει και να ομιλεί όπως πρέπει» έλεγε σε πιστούς που είχαν ακούσει για τα θαύματα και έσπευδαν στο Άγιο Όρος να τον συναντήσουν.

@ekklisiaonline Ουρες για τον Αγιο Παισιο#now ♬ πρωτότυπος ήχος – Εκκλησία Online

Οι ουρές για ακόμα μια χρονιά στην Σουρωτή είναι ατελείωτες. Με ανθρώπους κάθε ηλικίας να σπεύδουν για να προσκυνήσουν στον τάφο του Αγίου Παϊσίου.

@ekklisiaonline Λυγιζουν στον ταφο του Αγιου Παισιου#agiospaisios ♬ πρωτότυπος ήχος – Εκκλησία Online

Ο Άγιος Παΐσιος εκοιμήθη την Τρίτη 12 Ιουλίου 1994 και ώρα 11:00 σε ηλικία 69 ετών και ενταφιάστηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή – Βασιλικά Θεσσαλονίκης. Έκτοτε, κάθε χρόνο στις 11 προς 12 Ιουλίου, στην Εορτή του, τελείται αγρυπνία στο Ιερό Ησυχαστήριο, με συμμετοχή χιλιάδων πιστών

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version