Δευτέρα, 26 Αυγ.
33oC Αθήνα

Αγρότες επιτέθηκαν στον Σγουρίδη! Επεισοδιακό συνέδριο στον Έβρο

ΦΩΤΟ από το thrakinea
ΦΩΤΟ από το thrakinea

Άναψαν επικίνδυνα τα “αίματα” πριν από λίγο στο κλειστό γυμναστήριο των Φερών, όπου θα ξεκινούσε στις 5.30 το 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Θρακών.

Σύμφωνα με το thrakinea, αγρότες και κτηνοτρόφοι επιτέθηκαν στον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών και πρώην υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτη Σγουρίδη, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

ΦΩΤΟ από το thrakinea

ΦΩΤΟ από το thrakinea

Αυτή την στιγμή, τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει, ωστόσο ισχυρότατη αστυνομική δύναμη βρίσκεται ακόμη στο σημείο ενώ το συνέδριο ξεκίνησε αργότερα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ , η ένταση προκλήθηκε όταν αγρότες και κτηνοτρόφοι περικύκλωσαν με τρακτέρ το Κλειστό Γυμναστήριο Φερών. Στη συνέχεια μπήκαν μέσα στο Γυμναστήριο και ζήτησαν να αποχωρήσουν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παναγιώτης Σγουρίδης, η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Μαρία Κόλια – Τσαρουχά, οι παριστάμενοι βουλευτές και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, Δημήτρης Πλευράκης.

Οι αγρότες με επικεφαλής τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κώστα Αλεξανδρή επιτέθηκαν φραστικά στον κ. Σγουρίδη. “Τα χωράφια μας εξακολουθούν να είναι πλημμυρισμένα και δεν έχουμε λάβει ακόμη αποζημίωση” είπε ο κ. Αλεξανδρής και πρόσθεσε ότι το υπουργείο τούς οφείλει τα 10.000 ευρώ που είχανε δώσει οι κτηνοτρόφοι για τον εμβολιασμό των βοοειδών για την οζώδη δερματίδα.

Τελικά οι αγρότες αποχώρησαν από τον χώρο του συνεδρίου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σγουρίδης τόνισε ότι το θέμα των αποζημιώσεων ρυθμίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση είχε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες αλλά περιμένουν απάντηση. Υπογράμμισε ότι υπήρχε αδυναμία να προμηθεύσει το υπουργείο τα εμβόλια και καταβάλλονται προσπάθειες από πλευράς των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας για να διευθετηθεί λογιστικά το θέμα.

Πηγή: thrakinea, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε