Site icon NewsIT

Χίος: “Ανασυντάσσεται” η πόλη για τους πρόσφυγες

26.10.2015 | 22:40
ΦΩΤΟ από astraparis.gr

ΦΩΤΟ από astraparis.gr

"Eκκαθαριστικές" επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη από τα συνεργεία του δήμου Χίου σε όλους τους χώρους συγκέντρωσης ή προσωρινής διαμονής προσφύγων και μεταναστών, ενώ με γοργούς ρυθμούς ετοιμάζονται οι εγκαταστάσεις καταγραφής στο πρώην βυρσοδεψείο, στα Ταμπάκικα.

Μέσα στο σαββατοκύριακο “ξηλώθηκαν” πολλές εγκαταστάσεις από τον καταυλισμό Μερσινιδίου (χημικές τουαλέτες κ.λπ.) και μεταφέρθηκαν στον δημοτικό κήπο, ενώ έγιναν εργασίες καθαρισμού σε όλη την πόλη. Τώρα, πλέον και με το δεδομένο του μικρού αριθμού προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται πάνω στη Χίο, λόγω των μειωμένων αφίξεων, οι μόνοι “ενεργοί” χώροι είναι στο λιμεναρχείο για την πρώτη καταγραφή, το ΔΗΠΕΘΕ, όπου γίνεται η καταγραφή από τις αστυνομικές αρχές και ο δημοτικός κήπος, για προσωρινή διαμονή.

Το κλειστό γυμναστήριο, καθώς και το Βούρειο έχουν απελευθερωθεί και σύντομα – εντός της εβδομάδος – θα αποδοθούν για τις αθλητικές δραστηριότητες, εκτός κι αν προκύψουν και πάλι έκτακτες συνθήκες (αυξημένες ροές και κακοκαιρία).

Σε δύο μέρες έτοιμα τα Ταμπάκικα

Κανονικά προχωρούν οι εργασίες διαμόρφωσης του πρώην βυρσοδεψείου, στα Ταμπάκικα και όπως εκτιμά ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κ. Γιώργος Καραμανής, το αργότερο έως Τετάρτη ή Πέμπτη θα μπορεί να γίνεται εκεί η καταγραφή των προσφύγων και μεταναστών.

Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η εγκατάσταση δικτύου internet, ενώ η ηλεκτροδότηση του χώρου θα γίνεται σε πρώτη φάση με γεννήτριες. Προβληματισμός υπάρχει για την είσοδο στις εγκαταστάσεις, αν δηλαδή θα γίνεται από τον κεντρικό δρόμο, κάτι που περικλείει κινδύνους ή από άλλο σημείο μέσα από το παρακείμενο πάρκινγκ. Ωστόσο και αυτό το θέμα αναμένεται ότι θα ξεκαθαρίσει την Τρίτη και θα προχωρήσουν οι αναγκαίες εργασίες.

Πηγή: astraparis

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version