Κυριακή, 28 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Δύο συλλήψεις για ακατάλληλα όστρακα στην Καβάλα!

Δύο συλλήψεις για ακατάλληλα όστρακα στην Καβάλα!
Το αυτοκίνητο με τα 880 κιλα όστρακα - ΦΩΤΟ Λιμενικό Σώμα

880 κιλά όστρακα του είδους αχιβάδα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπομένων διαστάσεων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καβάλας, ενώ συνελήφθη ένας 37χρονος.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε από τα στελέχη του λιμενικού το μεσημέρι, επί της Εγνατίας Οδού (στο ύψος του Εμπορικού Λιμένα Καβάλας προς Θεσσαλονίκη),το αυτοκίνητο που οδηγούσε 37χρονος και μετέφερε 55 σάκους με δίθυρα μαλάκια (όστρακα) του είδους αχιβάδα, βάρους 880 κιλών, χωρίς συνοδευτικά έγγραφα – σήμανση.

Το αυτοκίνητο οδηγήθηκε στην Ιχθυόσκαλα Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ότι τα ανωτέρω όστρακα ήταν υπολειπομένων διαστάσεων και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, ενώ το όχημα δεν ήταν κατάλληλο για μεταφορά οστρακοειδών (μη τήρηση ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής).
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που κάνει την προανάκριση, κατασχέθηκε η εν λόγω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.

Άλλα 720 κιλά

Λίγο νωρίτερα, 720 κιλά όστρακα υπολειπομένων διαστάσεων και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, είχαν εντοπιστεί από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καβάλας, ενώ συνελήφθη ένας 47χρονος για την κατοχή και την μεταφορά τους.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε το μεσημέρι, από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας επί της Εγνατίας Οδού (στο ύψος του Εμπορικού λιμένα Καβάλας προς Θεσσαλονίκη), αυτοκίνητο με οδηγό και ιδιοκτήτη τον συγκεκριμένο άνθρωπο, ο οποίος μετέφερε 45 σάκους με δίθυρα μαλάκια (όστρακα) του είδους αχιβάδα, βάρους 720 κιλών, χωρίς συνοδευτικά έγγραφα – σήμανση.

Το εν λόγω όχημα οδηγήθηκε στην Ιχθυόσκαλα Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ότι τα ανωτέρω όστρακα ήταν υπολειπομένων διαστάσεων και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, ενώ το όχημα δεν ήταν κατάλληλο για μεταφορά οστρακοειδών (μη τήρηση ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής).
Προανάκριση γίνεται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ η εν λόγω ποσότητα οστράκων κατασχέθηκε και πρόκειται να καταστραφεί.

 

Αν. Μακεδονία και Θράκη Τελευταίες ειδήσεις