Site icon NewsIT

Άνδρος: Αναστέλλονται τα δρομολόγια του πλοίου που κινδύνεψαν οδηγοί και επιβάτες, συνελήφθη και απολύθηκε ο πλοίαρχος

16.08.2024 | 19:03
Άνδρος: Αναστέλλονται τα δρομολόγια του πλοίου που κινδύνεψαν οδηγοί και επιβάτες, συνελήφθη και απολύθηκε ο πλοίαρχος

Αναστέλλονται τα δρομολόγια του πλοίου στο οποίο κινδύνεψαν οδηγοί και επιβάτες στο λιμάνι του Γαυρίου στην Άνδρο το βράδυ της Πέμπτης (15/08/2024).

Αυτό ανακοίνωσε η πλοιοκτήτρια εταιρεία ενώ όπως έγινε γνωστό ο πλοίαρχος του πλοίου στο περιστατικό στο λιμάνι του Γαυρίου συνελήφθη ενώ ακολούθησε η υποχρεωτική απόλυσή του.

Η ανακοίνωση της εταιρείας έχει ως εξής: Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι, κατόπιν Εισαγγελικής εντολής για τη σύλληψη του Πλοιάρχου του ΕΓ-ΠΓ ΣΑΟΝΗΣΟΣ και την υποχρεωτική απόλυσή του, το πλοίο δεν μπορεί να συνεχίσει την εκτέλεση των δρομολογίων του.

Οι επιβάτες που έχουν εισιτήρια παρακαλούνται να απευθυνθούν στα πρακτορεία έκδοσης ή/και στα κατά τόπους κεντρικά πρακτορεία για την εξαργύρωσή τους».

Για το περιστατικό, το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας, εξέδωσε ανακοίνωση το υπουργείο Ναυτιλίας το μεσημέρι της Παρασκευής, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η οδηγός του αυτοκινήτου που βρέθηκε στον «αέρα» στον καταπέλτη του πλοίο στην Άνδρο, έκανε μήνυση στον καπετάνιο, ο οποίος και συνελήφθη.

Τι υποστήριξε ο πλοίαρχος

Από την πλευρά του, ο καπετάνιος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου όπου περιγράφεται όλο το πρωτοφανές περιστατικό,  υποστήριξε ότι «λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αδυνατούσε να ολοκληρώσει την επιβίβαση των επιβατών και οχημάτων και έκρινε επισφαλή την παραμονή του πλοίου στο λιμάνι του Γαυρίου».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, όταν το πλοίο SAONISOS της Saosferries έφτασε στο Γαύριο «επικρατούσαν έντονα καιρικά φαινόμενα με έντονο κυματισμό, με αποτέλεσμα να ανυψωθεί το μπροστινό τμήμα του καταπέλτη και να προκληθούν υλικές ζημιές σε ένα Ι.Χ.Ε. όχημα το οποίο επιχειρούσε να επιβιβασθεί».


Όπως επισημαίνεται, «το Ι.Χ.Ε. παρέμεινε ακινητοποιημένο στον προβλήτα και ακολούθως, ο Πλοίαρχος του «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» δήλωσε ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αδυνατούσε να ολοκληρώσει την επιβίβαση των επιβατών και οχημάτων και έκρινε επισφαλή την παραμονή του πλοίου στο λιμάνι του Γαυρίου».
Λόγω της κατάστασης που δημιουργήθηκε αν και στο λιμάνι του Γαυρίου ανέμεναν 10 επιβάτες και 4 ΙΧ για να επιβιβαστούν στο πλοίο, τελικά δεν επιβιβάστηκαν 7 επιβάτες και 3 ΙΧ.
Υπενθυμίζεται ότι για το περιστατικό συνελήφθη ο καπετάνιος του πλοίου όταν αυτό αφίχθη στην Κάρυστο μετά από προφορική μήνυση που υπέβαλλε στο Λιμεναρχείο Άνδρου σε βάρος του η οδηγός του ΙΧΕ που υπέστη υλικές ζημιές.
Ο καπετάνιος αντιμετωπίζει την κατηγορία της παραβίασης του του άρθρου 291 του Ποινικού Κώδικά για Διατάραξη της ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών.

@nikos_nk Επιδοτούμενο από το κράτος πλοίο SAONISOS ( ένα πλοίο με άπειρες καταγγελίες και ακατάλληλο για την γραμμή ). Το πλοίο προσδένει βιαστικά σε έναν μόνο κάβο και, ενώ ο αέρας φανερά παίρνει το πλοίο, το πλήρωμα ουρλιάζει στα αυτοκίνητα να μπούνε γρήγορα μέσα. Ενώ επιβιβάζεται το δεύτερο αυτοκίνητο και χωρίς καμια ενημερώση ξελύνουν τον κάβο και το αυτοκίνητο βρίσκεται στον αέρα με την καταπακτή καρφωμένη από κάτω του και τις δύο επιβάτισσες σοκαρισμένες. Επιπλέον ένα λιμενικό και ένα πλήρωμα που δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη. #viral #ντροπη #ξεφτιλα #andros #saonisos ♬ πρωτότυπος ήχος – Νίκος ΝΚ

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργείου:

Με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη έχει ξεκινήσει η άμεση διαλεύκανση του συμβάντος που έλαβε χώρα χθες στο λιμάνι του Γαυρίου και αφορά στη σύλληψη του Πλοιάρχου του επιβατηγού-οχηματαγωγού (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίου «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» Ν.Π. 12489, για παράβαση του άρθρου 291 του Π.Κ. (Διατάραξη της ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών).
Όπως έχει δηλώσει επανειλημμένως ο κ. Στυλιανίδης, η μεγαλύτερη προτεραιότητα για το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είναι τα θέματα ασφάλειας και ειδικά στην ακτοπλοΐα, είναι μη διαπραγματεύσιμα και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανοχής. Δεν είναι αποδεκτή καμία ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ από κανέναν και αποτελεί προαπαιτούμενο για όλους τους πολίτες.
Συγκεκριμένα, τις βραδινές ώρες χθες, το «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» είχε καταπλεύσει στο λιμάνι του Γαυρίου Άνδρου, κατά την εκτέλεση εγκεκριμένου δρομολογίου με τελικό προορισμό το λιμάνι της Καρύστου. Κατά τη διαδικασία της επιβίβασης επιβατών και οχημάτων επί του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, επικρατούσαν έντονα καιρικά φαινόμενα στο λιμάνι του Γαυρίου με έντονο κυματισμό, με αποτέλεσμα να ανυψωθεί το μπροστινό τμήμα του καταπέλτη και να προκληθούν υλικές ζημιές σε ένα Ι.Χ.Ε. όχημα το οποίο επιχειρούσε να επιβιβασθεί. Το Ι.Χ.Ε. παρέμεινε ακινητοποιημένο στον προβλήτα και ακολούθως, ο Πλοίαρχος του «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» δήλωσε ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αδυνατούσε να ολοκληρώσει την επιβίβαση των επιβατών και οχημάτων και έκρινε επισφαλή την παραμονή του πλοίου στο λιμάνι του Γαυρίου.

@giwtanikotsara

no comment 🙏

♬ πρωτότυπος ήχος – Giwta Nikotsara


Στο λιμάνι ανέμεναν προς επιβίβαση 10 επιβάτες και 04 Ι.Χ.Ε., εκ των οποίων δεν επιβιβάσθηκαν 7 επιβάτες και 3 Ι.Χ.Ε. οχήματα. Οι επιβάτες που δεν επιβιβάστηκαν προωθούνται στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός. Το «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» συνέχισε το δρομολόγιο του για το λιμάνι της Καρύστου όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

@nikos_nk Παραλίγο οι επιβάτες του οχήματος να βρεθουν στην θαλασσα! Για ενα πλοίο που δεν μπορούσε να δέσει στο λιμάνι της Άνδρου αλλά προτίμησε το λιμενικό και ο πλοίαρχος να βάλει ανεξέλεγκτα τους επιβάτες μέσα με αποτέλεσμα να βρεθούν οι οδηγοί να αιωρούνται πανω στον καταπέλτη και πιο συγκεκριμένα πάνω απο την θάλασσα!!! Σε αυτή την χώρα για άλλη μια φορά ζούμε από τύχη!!! #viral #greece #greeceport #andros ♬ πρωτότυπος ήχος – Νίκος ΝΚ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version