Site icon NewsIT

Άνδρος: Η βρετανική εφημερίδα Express «ανακαλύπτει» και αποθεώνει το νησί των Κυκλάδων

23.08.2024 | 09:32
Άνδρος: Η βρετανική εφημερίδα Express «ανακαλύπτει» και αποθεώνει το νησί των Κυκλάδων

Åéêüíåò áðü ôï Þóõ÷ï íçóß ôùí ÊõêëÜäùí, ôçí ¶íäñï. ÐáñáóêåõÞ 31Áõãïýóôïõ 2018 (EUROKINISSI/ËÕÄÉÁ ÓÉÙÑÇ)(ÅÉÊÏÍÅÓ ÁÑ×ÅÉÏÕ)

Η Άνδρος συνεχίζει να υποδέχεται τουρίστες, με την βρετανική εφημερίδα Express να κάνει ένα εκτενές αφιέρωμα στο νησί των Κυκλάδων.

Την Άνδρο «ανακαλύπτει» η Express σε πρόσφατο αφιέρωμα παροτρύνοντας τους εκατομμύρια αναγνώστες να προτιμήσουν τον «μυστικό» παράδεισο των Ελλήνων έναντι προορισμών με συνωστισμό τουριστών. Η Άνδρος για ακόμα μία χρονιά υποδέχτηκε χιλιάδες τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο, με «όπλα» τις παραλίες, το εκλεκτό φαγητό και τα γραφικά της σοκάκια.  

Σύμφωνα με τη Βρετανική εφημερίδα, «η Άνδρος στις Κυκλάδες είναι ένας ονειρεμένος προορισμός σε απόσταση δύο ωρών από την Αττική με γαλήνια φυσική ομορφιά και υπέροχα νεοκλασικά αρχοντικά. Οι εξερευνητές μπορούν να απολαύσουν την πλούσια τοπική πανίδα, συμπεριλαμβανομένων των ελιών, για μια αυθεντική Ελληνική εμπειρία με σηματοδοτημένα μονοπάτια που διασχίζουν όλο το νησί.

Ανάμεσα στους άλλους ιστορικούς θησαυρούς, τα μοναστήρια της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπατσί και της Παναγίας Τρομαρχιών στο Κόρθι είναι άξια θαυμασμού με πληθώρα κειμηλίων και χειρογράφων. Το κάστρο της Φανερωμένης του 11ου αιώνα, η μεγαλύτερη μεσαιωνική πόλη-φρούριο του νησιού, αξίζει επίσης μια επίσκεψη.

Επιπλέον, τις εντυπώσεις “κλέβει” το διάσημο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης που φιλοξενεί μοναδικές συλλογές γλυπτών και ζωγραφικής. Τα Αρχαιολογικά Μουσεία στη Χώρα και την Παλαιόπολη προσφέρουν επίσης μια συναρπαστική ματιά στη γεμάτη εναλλαγές ιστορία του νησιού».

Όπως χαρακτηριστικά προσθέτει ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Άνδρου Νίκος Μουστάκας, «αξιοποιούμε τη νέα τάση που θέλει τους διεθνείς ταξιδιώτες να εμπιστεύονται τις επιλογές των ντόπιων στις διακοπές τους.

Andros - The Princess of the Aegean | 4K Drone Video

Είναι γεγονός πως οι Έλληνες δίνουν και φέτος ψήφο εμπιστοσύνης στην Άνδρο όχι μόνο τους μήνες της τουριστικής αιχμής αλλά και εκτός σεζόν χάρη στην προσπάθεια πολλών επιχειρήσεων, τοπικών φορέων και του Δήμου. Στην κατεύθυνση αυτή αξιοποιούμε ένα δίκτυο επαφών προκειμένου να απευθύνουμε στοχευμένα το κάλεσμά μας. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον ΕΟΤ που στηρίζει το έργο προβολής.»

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version