Κυριακή, 13 Οκτ.
25oC Αθήνα

Ανεμοστρόβιλος “χτύπησε” τη Ρόδο!

Ανεμοστρόβιλος “χτύπησε” τη Ρόδο!

Έντονα καιρικά φαινόμενα εκδηλώθηκαν τα τελευταία 24ωρα στο νησί της Ρόδου, προκαλώντας προβλήματα, κυρίως στο οδικό δίκτυο του νησιού, τα οποία αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Το χαρακτηριστικότερο στοιχείο του καιρού ήταν οι θυελλώδεις άνεμοι που κατά την διάρκεια της προχθεσινής νύκτας έφθασαν τοπικά ακόμη και τα 9 μποφόρ, σε συνδυασμό με την βροχή.

Το κύμα κακοκαιρίας «χτύπησε» όλο το νησί της Ρόδου, όμως οι περισσότερες ζημιές προκλήθηκαν στην Νότια Ρόδο.

Μάλιστα, στις 2 τα ξημερώματα ένας ανεμοστρόβιλος έκανε την εμφάνιση του στην περιοχή Κιοτάρι της Ρόδου. Στο πέρασμά του, έσπασε κλαδιά και ξερίζωσε δέντρα με αποτέλεσμα να καταστεί αδύνατη η κυκλοφορία στην εν λόγω περιοχή. Στο Γεννάδι, δέντρο έπεσε στην στέγη του κτιρίου του 1ου νηπιαγωγείου και έτσι τα παιδιά χθες αναγκάστηκαν να κάνουν σε άλλη αίθουσα μάθημα.

Οι ισχυροί άνεμοι έριξαν αρκετούς κορμούς δέντρων και στην περιοχή, που είχε καεί πριν από δύο χρόνια, μεταξύ Αρνίθας, Ιστρίου και Απολακκιάς, οι οποίοι «έκλεισαν» την κυκλοφορία.

Προβλήματα από φερτά υλικά καταγράφηκαν στην περιοχή από Αρχάγγελο προς Μαλώνα και στην περιοχή των Στεγνών καθώς και στο οδικό δίκτυο της δυτικής πλευράς του νησιού και συγκεκριμένα στο δρόμο από Έμπωνα προς Άγιο Ισίδωρο και προς Σιάννα, αλλά και από Καλαβάρδα προς Μανδρικό. Επίσης ένα τεράστιο πεύκο έπεσε στο δρόμο από Σάλακο προς Διμυλιά καθιστώντας αδύνατη την κυκλοφορία των οχημάτων.

Από νωρίς το πρωί όλες οι υπηρεσίες του δήμου που βρίσκονταν σε επιφυλακή, έπιασαν δουλειά και άμεσα καθαρίστηκαν οι παραπάνω περιοχές και γρήγορα οι  οδοί δόθηκαν και πάλι στην κυκλοφορία.

Πηγή: rodiaki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε