Site icon NewsIT

Καιρός: Άνοιξαν οι δρόμοι στην ορεινή Νάξο – Στα λευκά ντύθηκε το νησί – ΦΩΤΟ

01.01.2016 | 14:32
ΦΩΤΟ από το cycladesvoice

ΦΩΤΟ από το cycladesvoice

Με τσουχτερό κρύο, έναν ήλιο με δόντια να προβάλλει περιοδικά στον ουρανό της Νάξου και με το χιόνι να έχει σκεπάσει το επαρχιακό δίκτυο και τα χωριά της κεντρικής και ορεινής Νάξου, ξημέρωσε η πρώτη μέρα του 2016 στο νησί.

Τέσσερα μηχανήματα, από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, καθάριζαν το οδικό δίκτυο, όμως μέχρι τις 11:00 είχε καθαριστεί ο δρόμος μέχρι το Φιλώτι, προκαλώντας διαμαρτυρίες κατοίκων της ορεινής Νάξου. Τελικώς, στις 14:00 οι περισσότεροι δρόμοι σε κεντρική και ορεινή Νάξο είχαν καθαριστεί, όπως δήλωσε στο Cyclades Voice υπάλληλος της υπηρεσίας τεχνικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου…

Κάτοικοι της ορεινής Νάξου εξέφραζαν το πρωί της Πρωτοχρονιάς ανησυχία ότι θα χρειάζονταν αρκετές ώρες μέχρι να φτάσουν τα μηχανήματα στην Κόρωνο, το Σκαδό, τη Μέση και την Κωμιακή, όπου το πυκνό χιόνι στο δρόμο καθιστούσε αδύνατη κάθε μετακίνηση των κατοίκων. Έθεσαν δε το ερώτημα γιατί οι αρμόδιοι δεν φροντίζουν ώστε να ξεκινά και ένα μηχάνημα από την Κορωνίδα.

Επί τόπου πάντως ήταν από το πρωί ο προϊστάμενος Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου, Θανάσης Γρυλλάκης και ένας ακόμη μηχανικός της υπηρεσίας, που λειτούργησε κανονικά σήμερα και συντόνισαν τις διαδρομές που ακολουθήθηκαν από τα μηχανήματα για τον καθαρισμό των δρόμων.

Από την πλευρά της υπηρεσίας της Περιφέρειας, πληροφορηθήκαμε ότι μέχρι τις 14:00 είχε εκχιονιστεί το μεγαλύτερο τμήμα του οδικού δικτύου σε κεντρική και ορεινή Νάξο. Στην Κεραμωτή αναμένεται να ολοκληρωθεί λίγο αργότερα. Δεν έχει γινει ακόμη εκχιονισμός στο Λυώνα και στο Αργοκοίλι. Θετικό στοιχείο το γεγονός ότι το πρωί της Πρωτοχρονιάς η χιονόπτωση είχε σταματήσει, όμως στις 11:30 χιόνισε και πάλι για λίγο.

Υπενθυμίζεται, ότι ακόμη και στα σημεία του επαρχιακού δικτύου που έχουν καθαριστεί, απαιτείται μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς οχημάτων.

Πηγή: cycladesvoice
 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version