Παρασκευή, 26 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Ανύπαρκτα μέτρα πρόληψης πυρκαγιών στον Πρέβελη – Ζωντανές οι μνήμες από την καταστροφική φωτιά του 2010

Φωτό - madeincreta.gr
Φωτό - madeincreta.gr

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν κάτοικοι αλλά και παραθεριστές, για την πρόληψη πυρκαγιάς στο παραδεισένιο τοπίο με το φοινικόδασος στη “Λίμνη” του Πρέβελη. Ζητούν επείγοντα και άμεσα μέτρα πριν να είναι πολύ αργά.

Οι κάτοικοι ζουν ακόμη με τον εφιάλτη ζωντανό στη μνήμη τους, από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε πριν τέσσερα χρόνια και αφάνισε το τροπικό τοπίο. Οι ίδιες διαμαρτυρίες είχαν γίνει και πριν μερικά χρόνια, ωστόσο οι υποσχέσεις που είχαν πάρει τότε από τους αρμόδιους για λήψη μέτρων έχουν…. πάει περίπατο.

Τα δέντρα αναγεννήθηκαν αλλά η φύλαξη είναι ανύπαρκτη

Η εικόνα του τοπίου λίγες ώρες μετά την φωτιά, προκάλεσε θλίψη, οργή και αγανάκτηση, κυρίως των Ελλήνων και των ξένων τουριστών αλλά και οργανώσεων. Το αξιοθαύμαστο, διεθνώς, τροπικό τοπίο είχε μεταβληθεί σε λίγο χρόνο σε κρανίου τόπο και όλοι ανέμεναν ότι δεν θα υπήρχε αναγέννηση. Κι όμως, από τις στάχτες τα φοινικόδεντρα ζωντάνεψαν και πάλι…

Ωστόσο εξακολουθεί να παραμένει ανύπαρκτη η παρουσία και δράση περιβαλλοντικών φορέων, που θα μπορούσαν να προσφέρουν και να προλάβουν καταστροφικές πυρκαγιές.

Από την άλλη, οι υποσχέσεις ότι θα τοποθετούνταν στην περιοχή του φοινικοδάσους αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης δεν έχουν εκπληρωθεί, όπως επίσης και οι δεσμεύσεις τους για τοποθέτηση φύλακα σε μόνιμη βάση.

Πηγή: madeincreta.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μάλια: Μεθυσμένος Βρετανός έκανε την εκκλησία… american bar! Χόρευε ημίγυμνος την ώρα της Θείας Λειτουργίας

Κιλκίς: Έφερε μέσα σε γυναικείες τσάντες 4 κιλά κοκαϊνης από τη Βραζιλία – Τον στρατολόγησε η ”μαφία της Νιγηρίας” (Φωτό)!

Ηράκλειο: Τη βίασε για 5 ευρώ – Πέθανε η ανάπηρη γυναίκα που έζησε τον απόλυτο εφιάλτη μέσα στο σπίτι της!

Πάτρα: Μυστηριώδης θάνατος φοιτητή την ώρα που διασκέδαζε σε μπαρ – Ποιος ήταν ο 26χρονος που σκόρπισε θλίψη στην πόλη!

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε