Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Απόδραση στα Χανιά: Ποιοι είναι οι βαρυποινίτες και πώς κατάφεραν να διαφύγουν

Απόδραση στα Χανιά: Ποιοι είναι οι βαρυποινίτες και πώς κατάφεραν να διαφύγουν
Πηγή φωτογραφίας: zarpanews.gr

Συναγερμός έχει σημάνει σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Κρήτης για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των πέντε κρατούμενων που κατάφεραν να αποδράσουν από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων. Πρόκειται για πέντε αλλοδαπούς, υπήκοοι Αλβανίας και Πακιστάν, που μεταφέρθηκαν από την Αθήνα για να οδηγηθούν στις φυλακές της Αγυιάς. 

Η απόδραση των πέντε ποινικών, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (06.02.2022) από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων. Οι κρατούμενοι – σύμφωνα με πληροφορίες – κατάφεραν να κόψουν τα κάγκελα και στη συνέχεια να διαφύγουν μέσα στη νύχτα. 

Και οι πέντε έχουν πολλές υποθέσεις στο ενεργητικό τους… Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για βαρυποινίτες. Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Πακιστανός έχει καταδικαστεί για ανθρωποκτονίες κατά συρροή, οι δυο Αλβανοί για ληστείες και οι άλλοι δύο – επίσης αλβανικής υπηκοότητας – έχουν καταδικαστεί για υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών. 

Το cretapost.gr μάλιστα αναφέρει ότι ο ένας εκ των ληστών είναι μέλος της σπείρας των ενόπλων που «χτυπούσαν» σπίτια στην Αττική και τα στοιχεία του, όπως και η φωτογραφία του, είχαν δοθεί στη δημοσιότητα το Μάιο του 2016 μετά από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. 

Δείτε φωτογραφίες:

Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή τους – Τι εξετάζουν οι Αρχές

Οι αστυνομικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους και έχουν στηθεί μπλόκα σε κομβικά σημεία του νησιού. 

Οι καταγγελίες για κλεμμένα αυτοκίνητα, που έγιναν τα ξημερώματα από πολίτες στα αστυνομικά τμήματα της Δυτικής Κρήτης, εξετάζονται με ιδιαίτερη προσοχή και -σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες- έχει ήδη εντοπιστεί το όχημα με το οποίο οι δραπέτες κατάφεραν να φύγουν. 

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχει μπει και υλικό κάμερες, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχουν βρει κρησφύγετο. Επίσης, εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο οι δραπέτες να είχαν βρεθεί και στο παρελθόν στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων και να τους ήταν γνωστά τα “κατατόπια”. 

Με πληροφορίες από cretalive.gr, cretapost.gr και flashnews.gr

Πηγή φωτογραφιών: zarpanews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις