Site icon NewsIT

Αποτελέσματα εκλογών 2015: Ποιοι εκλέγονται σε Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης – Οι εκπλήξεις που προκαλούν συζητήσεις!

26.01.2015 | 08:48
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ανατροπή του σκηνικού με τον ΣΥΡΙΖΑ να εκλέγει 9 βουλευτές, τη ΝΔ 6 και τα υπόλοιπα κόμματα 10 βουλευτές...

Στην  Α’Θεσσαλονίκης στο 99,8 της ενσωμάτωσης ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τη ΝΔ με 10 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά. Αίσθηση προκάλεσε η μεγάλη πτώση του ΠΑΣΟΚ αλλά και το ποσοστό της Ένωσης Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη. Αναλυτικά:

ΣΥΡΙΖΑ 34,12%
ΝΔ 24,84%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 7,07%
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 7,00%
ΚΚΕ 5,61%
ΑΝ.ΕΛ. 5,56%
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 5,11%
ΠΑΣΟΚ 4,12%

Με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα οι 7 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγονται στην Α’Θεσσαλονίκης είναι οι: Γιάννης Αμανατίδης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Αναστάσιος Κουράκης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Κυριακή Τεκτονίδου και Ιωάννα Γαϊτάνη. Πολύ κοντά στις πρώτες 7 θέσεις που οδηγούν στη βουλή βρίσκονται οι: Κυριακή Μάλαμα, Χρήστος Λάσκος και Αλέξης Μπένος.

Στη ΝΔ οι 4 που εκλέγονται είναι: Κώστας Καραμανλής, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης και Έλενα Ράπτη. Εκτός φαίνεται να μένει ο Γιώργος Ορφανός.

Από τα υπόλοιπα κόμματα, βουλευτές εκλέγονται: Αναστάσιος Γρέγος (Χρυσή Αυγή), Χριστίνα Ταχιάου (Ποτάμι), Αθανάσιος Βαρδάλης (ΚΚΕ), Κωνσταντίνος Ζουράρις (ΑΝ.ΕΛ.) και Ευάγγελος Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ).
 

Κυριαρχία ΣΥΡΙΖΑ και στην Β’Θεσσαλονίκης – Κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ

Ο ΣΥΡΙΖΑ που στις προηγούμενες εθνικές εκλογές βρέθηκε πίσω με 8 μονάδες στην περιφέρεια, στις φετινές ήρθε πρώτος με 2 μονάδες διαφορά. Έτσι στο 99,8 της ενσωμάτωσης τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
 

ΣΥΡΙΖΑ 31,61%
ΝΔ 29,26%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 7,91%
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 6,00%
ΑΝ.ΕΛ. 5,87%
ΚΚΕ 5,05%
ΠΑΣΟΚ 4,29%
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 4,04%

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εκλέγουν από 2 βουλευτές και τα υπόλοιπα κόμματα συνολικά 5. Εκτός μένει μεταξύ άλλων ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Πολύβιος Ζησιμόπουλος. Αναλυτικά, με τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται η Ευαγγελία Πασχαλίδου-Αμανατίδου και ο Σωκράτης Φαμελλος. Πολύ κοντά βρίσκονται οι Ευγενία Αγοραστούδη και ο Θεόδωρος Ζδούκος.

Με τη ΝΔ εκλέγονται οι Αντώνης Σαμαράς και Θεόδωρος Καράογλου ενώ πολύ κοντά στον δεύτερο βρίσκεται ο Σάββας Αναστασιάδης.

Στα υπόλοιπα κόμματα εκλέγονται: Φώτης Γραίκος (Χρυσή Αυγή), Νίκος Νυφούδης (Το Ποτάμι), Σταυρούλα Ξουλίδου (ΑΝ.ΕΛ.), Ελένη Γερασιμίδου (ΚΚΕ) και Γεώργιος Αρβανιτίδης (ΠΑΣΟΚ).
 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version