Ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ΑΕΙ τάσσονται με νέα διαμαρτυρία έξω από την πρυτανεία του ΑΠΘ μέλη του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του πανεπιστημίου αλλά και φοιτητές.
Μέλη φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ, κρατώντας πανό, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, φωνάζοντας: «Δεν θέλουμε ειδίκευση, θέλουμε δουλειά, πτυχία για δουλειά και όχι για ανεργία, τα νομοσχέδια σας οδηγούν στην ανεργία, κάτω τα χέρια σας από το άσυλο».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σε δηλώσεις του ο καθηγητής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ, Δημήτρης Ραπτάκης ανέφερε ότι ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου «το οποίο πριμοδοτεί το επιχειρηματικό πανεπιστήμιο και δεν μπορούμε να το ανεχτούμε. Θα είμαστε εδώ για όσο χρειαστεί».
Δείτε βίντεο του ThessToday.gr από τη διαμαρτυρία του ΑΠΘ:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Στην κινητοποίηση – σημειώνει το ThessToday.gr – συμμετέχουν παράλληλα και καθηγητές του ΔΙΠΑΕ, ενώ την ίδια στάση εναντίωσης κρατά η καθηγήτρια του Διεθνές Πανεπιστημίου και αντιπρόεδρος του συλλόγου ΔΕΠ, Αντωνία Δελησταύρου η οποία ανέφερε: «το σύνολο του νομοσχεδίου απορρίπτεται από τα μέλη του συλλόγου μας διότι μετατρέπει το δωρεάν και δημόσιο πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο Α.Ε με σκοπό την αποδέσμευση από την κρατική χρηματοδότηση και την ανεύρεση πηγών από διάφορες υπηρεσίες, πελάτες-φοιτητές ή πελάτες-επιχειρήσεις. Εμείς θέλουμε δωρεάν πανεπιστήμιο και εκπαίδευση με πτυχία που θα έχουν ανταπόκριση στην αγορά εργασίας και όχι σύνδεση με αυτήν».
Σε 24ωρη απεργία προχώρησε, την Τρίτη (05.07.2022) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού και Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΕΔΙΠ) ΑΕΙ και ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) του ΑΠΘ, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το νομοσχέδιο, την πρώτη ημέρα συζήτησης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
Όπως αναφέρουν και στην ανακοίνωση τους καθηγητές και φοιτητές ζητούν ομόφωνα την κατάργηση του νομοσχεδίου με τίτλο «Νέοι Ορίζοντες για τα ΑΕΙ» τη στιγμή που κατατίθεται στη Βουλή παρά τις έντονες ενστάσεις/διαμαρτυρίες της πλειοψηφίας της ακαδημαϊκής κοινότητας. Επισημαίνουν ακόμη ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις ακόμη και αν ψηφιστεί, προκειμένου να μείνει στα χαρτιά και να μην υλοποιηθεί.