Από ένα ανοιχτό παράθυρο της αίθουσας 5 στον 3ο όροφο του κτηρίου της Νομικής Σχολής (ΝΟΠΕ) του ΑΠΘ, στη Θεσσαλονίκη, έπεσε ο 19χρονος την ώρα που παρακολουθούσε μάθημα. Παραμένει στο νοσοκομείο τραυματισμένος αλλά ζωντανός καθώς την πτώση του ανέκοψε το κλιματιστικό.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο συγκεκριμένος φοιτητής της Νομικής Σχολής (ΝΟΠΕ) του ΑΠΘ καθόταν στο περβάζι εξαιτίας του συνωστισμού που επικρατούσε στην αίθουσα, όταν, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, έχασε την ισορροπία του και έπεσε από το ανοιχτό παράθυρο του 3ου ορόφου στο κενό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δείτε βίντεο του newsit.gr:
Όπως υποστηρίζουν φοιτητές στη Voria.gr, οι συγκεκριμένες αίθουσες όπου γίνονται τα μαθήματα στον 3ο όροφο του κτηρίου είναι μικρής χωρητικότητας σε σχέση με τον αριθμό των ατόμων που παρακολουθούν τα μαθήματα, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να κάθονται ακόμη και στα σκαλοπάτια και στα περβάζια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σύμφωνα με τους ίδιους, η αίθουσα χωρά περίπου 100-120 άτομα και σε αυτή συνωστίζονται κάθε φορά 170 φοιτητές.
Μάλιστα, προγραμματίζουν νέες κινητοποιήσεις για τις 10 το πρωί της Τετάρτης (19.10.2022), στην Κοσμητεία της Νομικής και στις 12 το μεσημέρι στην Πρυτανεία του ΑΠΘ.
Δείτε και φωτογραφίες του newsit.gr:
ΑΠΘ: «Προέχει το παιδί να είναι καλά στην υγεία του»
Εμφανώς σοκαρισμένη από το περιστατικό που συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης (18.10.2022), λίγο πριν την έναρξη του μαθήματος Ενοχικού Δικαίου, το οποίο διδάσκει, η καθηγήτρια Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και αναπληρώτρια Πρύτανης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Δέσποινα Κλαβανίδου, μίλησε στο GRTimes.
«Από τις πρώτες ενδείξεις δείχνει ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο, καθώς μόλις συνέβη το περιστατικό τρέξαμε κοντά του. Είχε τις αισθήσεις του, μιλούσε και επικοινωνούσε, μου έδωσε και το τηλέφωνό του για να μπορέσω να επικοινωνήσω άμεσα με τους δικούς του», υπογραμμίζει η κ. Κλαβανίδου.
Αναφορικά με το τι ακριβώς συνέβη και αν όντως υπήρχε συνωστισμός στην αίθουσα του κτιρίου της ΝΟΠΕ κατά το μάθημά της, η καθηγήτρια ανέφερε πως «το μάθημα δεν είχε ξεκινήσει ακόμη, τη στιγμή που έγινε το περιστατικό. Εκείνη την ώρα έμπαινα στην αίθουσα, όμως, για να είμαι ειλικρινής, τώρα που η πανδημία έχει τελειώσει τα παιδιά δείχνουν έναν ιδιαίτερο ζήλο και καλά κάνουν, προσέρχονται μαζικά στα μαθήματα. Η αλήθεια είναι πως έχουμε πολύ κόσμο, όμως αυτό δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Πάντα ήταν κατάμεστες οι αίθουσες διδασκαλίας, ωστόσο το κτιριακό πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη είναι επίσης γνωστό και μεγάλο».