Site icon NewsIT

Αργολίδα: Η φωτογραφία της ημέρας – Σπάνιες εικόνες μετά τα γεννητούρια στον υγρότοπο Ναυπλίου (pic, video)

07.04.2021 | 11:30
Αργολίδα: Η φωτογραφία της ημέρας – Σπάνιες εικόνες μετά τα γεννητούρια στον υγρότοπο Ναυπλίου (pic, video)

Πτηνό το είδος θαλασσοσφυρίχτης με τα μικρά του σε παραλιακή τοποθεσία στην Αργολίδα, Τετάρτη 7 Απριλίου 2021. Το θαλασσοσφυρίχτη το συναντάς στις παραλίες, πέρα από απίθανα φυτά, στην άμμο της παραλίας ή μερικά χαλίκια για να γεννήσει τα αυγά του. Γνήσιος κάτοικος των ακτών και του αλμυρού περιβάλλοντος, εμφανίζεται κυρίως στις αμμουδιές των θαλασσών ή των αλμυρών λιμνών σε πολλά μέρη του κόσμου. Περίπου στο μέγεθος του σπουργιτιού με σκούρο καφετί χρωματισμό στο πάνω μέρος και λευκό στο κάτω. Στην Ελλάδα αναπαράγεται σε πολλές αμμώδεις ακτές καθώς και σε αλυκές. Αν και μερικοί Θαλασσοσφυρίχτες μένουν και το χειμώνα εδώ, οι περισσότεροι αναχωρούν για την Αφρική. Γεννά στο έδαφος συνήθως 3 αβγά που δύσκολα διακρίνονται και εύκολα μπορεί να πατήσει κανείς κατά λάθος. Αν δούμε, λοιπόν, ένα Θαλασσοσφυριχτή να κρατάει τη φτερούγα του σαν να είναι σπασμένη και να ακουμπάει στο έδαφος σαν λαβωμένος, δε χρειάζεται ούτε να λυπηθούμε ούτε να προσπαθήσουμε να τον πλησιάσουμε αλλά, αντίθετα, να απομακρυνθούμε εγκαίρως γιατί προσπαθεί να σώσει τους νεοσσούς.

Έναν θαλασσοσφυρίχτη με τους τρεις νεοσσούς του, εντόπισε ο φωτογραφικός φακός στον υγρότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου στην Αργολίδα…

Τον θαλασσοσφυρίχτη τον συναντάς στις παραλίες, πέρα από απίθανα φυτά, στην άμμο της παραλίας ή σε χαλίκια για να γεννήσει τα αυγά του. Γνήσιος κάτοικος των ακτών και του αλμυρού περιβάλλοντος, εμφανίζεται κυρίως στις αμμουδιές των θαλασσών ή των αλμυρών λιμνών σε πολλά μέρη του κόσμου.

Περίπου στο μέγεθος του σπουργιτιού με σκούρο καφετί χρωματισμό στο πάνω μέρος και λευκό στο κάτω.Στην Ελλάδα αναπαράγεται σε πολλές αμμώδεις ακτές καθώς και σε αλυκές. Αν και μερικοί θαλασσοσφυρίχτες μένουν και το χειμώνα εδώ, οι περισσότεροι αναχωρούν για την Αφρική.

Γεννά στο έδαφος συνήθως 3 αβγά που δύσκολα διακρίνονται και εύκολα μπορεί να τα πατήσει κανείς κατά λάθος. Αν δούμε, λοιπόν, ένα θαλασσοσφυριχτή να κρατάει τη φτερούγα του σαν να είναι σπασμένη και να ακουμπάει στο έδαφος σαν λαβωμένος, δε χρειάζεται ούτε να λυπηθούμε ούτε να προσπαθήσουμε να τον πλησιάσουμε αλλά, αντίθετα, να απομακρυνθούμε εγκαίρως γιατί προσπαθεί να σώσει τους νεοσσούς. Δείτε το βίντεο του argolikeseidhseis.gr…

ΘΑΛΑΣΣΟΣΦΥΡΙΧΤΗΣ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΝΕΟΣΣΟΥΣ ΣΤΟΝ ΥΓΡΟΤΟΠΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ 7/4/2021

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version