Στο φως οι νέοι ισχυρισμοί της Δήμητρας Βούλγαρη, που βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού για τη δολοφονία του Θανάση Λάμπρου, στην Κοιλάδα Αργολίδας...
Μετά τα τρία εξώδικα κατά των αστυνομικών Αρχών της Ερμιονίδας, τις οποίες κατηγορεί ότι την έμπλεξαν διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, η 38χρονη χήρα του δολοφονημένου ναυτικού Θανάση Λάμπρου «ξαναχτυπά» μέσα από τις Φυλακές Κορυδαλλού με μήνυση εις βάρος δύο αστυνομικών του Τμήματος Ναυπλίου! Η κατηγορούμενη για τον φόνο του 42χρονου (τον Δεκέμβριο του 2014) στην Κοιλάδα επιμένει ότι δεν ομολόγησε ποτέ και καταγγέλλει «σωματική και ψυχολογική κακοποίηση». Η προφυλακισμένη Δήμητρα Βούλγαρη (που έχει αποκτήσει μία κόρη με τον άτυχο ναυτικό) αρνούνταν εξαρχής ότι ομολόγησε την ανθρωποκτονία και ισχυρίζεται ότι υπέστη πιέσεις και πολύωρη εξαντλητική ανάκριση. Είχε στηρίξει τους ισχυρισμούς της στο γεγονός ότι η υπογραφή της δεν υπάρχει στο τέλος του εγγράφου με την ομολογία της.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, στη μήνυσή της καταγγέλλει «μαρτύρια» στα κρατητήρια από τους αστυνομικούς. Κατά την προσαγωγή της (το απόγευμα της 23ης Ιουλίου 2015), ο ένας από τους μηνυομένους τής είπε ειρωνικά: «Το βλέπεις το σπίτι σου; Δεν θα το ξαναδείς». Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Αγνωστοι σε μένα άνδρες, με πολιτική περιβολή και χωρίς διακριτικά, με βομβάρδισαν με πληθώρα όχι ερωτήσεων, αλλά ρηματικών ανακοινώσεων, υπό μορφή τελεσιγράφου, του τύπου “ξέρουμε ότι εσύ το έκανες”, “μην ψάχνεις άλλοθι και δικαιολογίες”, “μίλα να σωθείς”, “κανένας δεν θα σε βοηθήσει”, φθάνοντας μέχρι του σημείου των απειλών με φράσεις όπως “ισόβια θα φας, πες κανένα παραμύθι μπας και γλιτώσεις μερικά χρόνια”».
Για τη σωματική εξάντλησή της υποστηρίζει: «Δεν με άφησαν να κλείσω τα μάτια μου για ανάπαυση (…) αρνήθηκαν τη χορήγηση νερού (…). Οταν αρνήθηκα να πω το παραμικρό, οι ίδιοι μου ανακοίνωσαν “εμείς καθόλου δεν βιαζόμαστε, κάτσε στο κρατητήριο να περάσει η νύχτα ήσυχα, να ειδοποιηθεί ο εισαγγελέας” (…) Με ανέβασαν από το κρατητήριο, άυπνη και διψασμένη, ενώπιον των συναδέλφων τους ανακριτικών υπαλλήλων, αστυνόμου β’ και ανθυπαστυνόμου, οι οποίοι αξίωσαν να υπογράψω μια έκθεση εξέτασής μου ως κατηγορουμένης! Δεν την ανέγνωσα καν, παρά μόνον αρνήθηκα να θέσω την υπογραφή μου».
Η ίδια καταγγέλλει ότι «τέσσερα πλήρη εικοσιτετράωρα μετά τα ανωτέρω εις βάρος μου τελεσθέντα εξακολουθούσα να τελώ υπό ψυχοσυναισθηματικό σοκ και να παραμένω αφυδατωμένη». Οπως υποστηρίζει η κατηγορούμενη, αργότερα πληροφορήθηκε από τον δικηγόρο της ότι την έκθεση «έχει υπογράψει και ο αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών (…), ο οποίος μάλιστα φέρεται παρών κατά την επίμαχη εξέταση». Για τον λόγο αυτόν, εκτός από τη μήνυση κατέθεσε αίτηση άρσης τηλεφωνικού απορρήτου, ώστε να «αποδειχθεί ότι ο εισαγγελικός λειτουργός δεν ήταν παρών, αφού το ίδιο χρονικό διάστημα πραγματοποιούνταν τηλεφωνικές επαφές μεταξύ αυτού και των ανωτέρω αστυνομικών».
Πηγή: Εφημερίδα Espresso