Τετάρτη, 17 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Άρτα: Έκλεισε η ΜΕΘ του νοσοκομείου λόγω έλλειψης εντατικολόγων

Άρτα: Έκλεισε η ΜΕΘ του νοσοκομείου λόγω έλλειψης εντατικολόγων

Χωρίς ΜΕΘ το νοσοκομείο στην Άρτα, με την ανησυχία να είναι έντονη. Όπως λέει ο Μιχάλης Γιαννάκος στο newsit.gr, σοβαρά περιστατικά θα πρέπει να μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία.

Σε κόκκινο συναγερμό το νοσοκομείο στην Άρτα από χθες (16-07-2024), αφού έκλεισε η ΜΕΘ 7 κλινών λόγω έλλειψης εντατικολόγων. Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο δύο ήταν οι εντατικολόγοι που κρατούσαν ανοιχτή και λειτουργική τη ΜΕΘ, μαζί με την εκπαιδευμένη και εξειδικευμενη ομάδα του νοσηλευτικού προσωπικού που εκτελούσαν τις εφημερίες.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο newsit.gr o πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος: «Οι δύο εντατικολόγοι έλαβαν μακροχρόνια αναρρωτική άδεια για σοβαρούς λόγους υγείας και από χθες έκλεισε η ΜΕΘ. Το νοσοκομείο Άρτας εφημερεύει κάθε ημέρα και ήταν πάντα γεμάτη η ΜΕΘ με ασθενείς από τη περιοχή, την Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά.

Τώρα είναι υποχρεωμένοι να διακομίζουν τους διασωληνωμένους ασθενείς με επισφάλεια όταν είναι αιμοδυναμικά ασταθείς και να αναστείλει σοβαρά νευροχειρουργικά και άλλα χειρουργεία αφού δεν υπάρχει ΜΕΘ για υποστήριξη».

«Δυστυχώς οι κλίνες ΜΕΘ συνολικά στα νοσοκομεία της χώρας μας που αυξήθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας μειώνονται με γρήγορο ρυθμό. Με βεβαιότητα αν δεν ληφθούν μέτρα, θα επανέλθουμε στη κατάσταση της προ covid-19 εποχής των 450 κλινών από 1.070 που φθάσαμε να λειτουργούν στη κορύφωση της πανδημίας» κατέληξε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

 
 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις