Τρίτη, 23 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Άρτα: Ο τσολιάς… ξανασηκώθηκε! Βάνδαλοι είχαν γκρεμίσει το άγαλμα

ΦΩΤΟ - epirusgate.blogspot.gr
ΦΩΤΟ - epirusgate.blogspot.gr

Πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα, η επανατοποθέτηση του “Τσολιά“, στην δυτική είσοδο της πόλης της Άρτας, έπειτα από την πτώση του, που προκάλεσαν άγνωστοι την Κυριακή 22 Ιουνίου.

Αφού πρώτα πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση των φθορών και την συντήρησή του από το Δήμο Αρταίων, έγινε η επανατοποθέτησή του, στην αρχική του θέση.
ΦΩΤΟ - epirusgate.blogspot.gr
Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού του Δήμου Αρταίων, κ. Κέφης Δημήτριος, δήλωσε:
“Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης των φθορών που υπέστη το άγαλμα του Τσολιά, από τη βίαιη πτώση του, που προκάλεσαν «άγνωστοι», τα ξημερώματα της Κυριακής 22 Ιουνίου.Η βανδαλιστική αυτή πράξη, απ’ όπου και αν προήλθε, έχει καταδικαστεί στη συνείδηση όλων των Αρτινών πολιτών και όχι μόνο. Γενική ήταν η κατακραυγή, η αγανάκτηση και η θλίψη”.

“Πολλά είναι τα ερωτηματικά γι’ αυτή την ενέργεια, ένα και μοναδικό το αίτημα που εκφράστηκε από όλους. Να επανατοποθετηθεί ο ‘Τσολιάς’ ξανά στο βάθρο του, εκεί στον κόμβο του ‘Εύζωνα’, όπου έστεκε αγέρωχος εδώ και 46 χρόνια, σύμβολο αιώνιο, κομμάτι της νεότερης ιστορίας μας, συμπλήρωσε ο κ. Κέφης.

“Από την πρώτη στιγμή, μετά την βανδαλιστική ενέργεια και πτώση του αγάλματος, από το Δήμο έγιναν, όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ταχύτατα, όπως οφείλαμε και είχαμε δεσμευτεί προς τους δημότες μας, για την επανατοποθέτηση του αγάλματος. Μέσα σε οκτώ ημέρες, έγινε η συντήρηση και αποκατάσταση του αγάλματος και από χθες το μεσημέρι, ο «Εύζωνας» βρίσκεται στη θέση που στεκόταν εδώ και 46 χρόνια. Τέλος, σε συνεργασία με το τμήμα ηλεκτροφωτισμού του Δήμου, εντός των ημερών, θα προχωρήσουμε σε ενίσχυση του φωτισμού του συγκεκριμένου σημείου. Ευχή προσωπική, αλλά και όλων μας, είναι να μην έχουμε ποτέ ξανά στο μέλλον, τέτοιες πράξεις στον τόπο μας”, κατέληξε ο αντιδήμαρχος πολιτισμού.

Πηγή: epirusgate.blogspot.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια – Δείτε φωτό

Θεσσαλονίκη: Του κόπηκε το χέρι απ’ τον καρπό και κατάφεραν να το “κολλήσουν”!

Κεφαλονιά: Νίκησε τα ρίχτερ η ιστορική γέφυρα De Bosset, η μεγαλύτερη πέτρινη γέφυρα της Ευρώπης – Δείτε φωτό

2.500 κρητικά πρόβατα ταξιδεύουν… στη Λιβύη!

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε