Τετάρτη, 17 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Αχαΐα: Ανησυχία για το τοξικό νέφος που προκάλεσε η φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών στο Γομοστό

Αχαΐα: Ανησυχία για το τοξικό νέφος που προκάλεσε η φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών στο Γομοστό

Η φωτιά στο εργοστάσιο πλαστικών στην Αχαΐα έσβησε μετά από προσπάθειες ωρών. Στον ουρανό της περιοχής όμως, παραμένει ένα τοξικό νέφος, που προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.

Το τοξικό νέφος δυσκολεύει τη ζωή των κατοίκων της περιοχής, στο Γομοστό στην Αχαΐα, με ορισμένους να έχουν έντονο βήχα. Αιτία η φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών της περιοχής, που πήρε διαστάσεις και ανάγκασε τους πυροσβέστες να παραμείνουν όλη νύχτα στο σημείο. Οι φλόγες μπορεί αν έσβησαν με το πρώτο φως της ημέρας, αλλά όπως φαίνεται και η σημερινή ημέρα (17-07-2024) θα είναι δύσκολη.

Αποπνικτική ήταν από νωρίς το πρωί η ατμόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή του Γομοστού, στη Δυτική Αχαΐα, καθώς το εργοστάσιο πλαστικών που τυλίχθηκε στις φλόγες νωρίς χθες το απόγευμα (16-07-2024), συνέχιζε να «καπνίζει», παρά τις ολονύχτιες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Όπως είπαν κάτοικοι στο tempo24 το τοξικό νέφος που έχει προκληθεί, δημιούργησε μια απόκοσμη εικόνα και φαινόταν σαν ομίχλη. Αρκετοί πάντως περίοικοι έχουν αντιμετωπίσει ήδη αναπνευστικά προβλήματα, με πρώτο σύμπτωμα τον έντονο βήχα.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν από τη φωτιά είναι ανυπολόγιστες ενώ οι έρευνες για τα αίτια που την προκάλεσαν βρίσκονται σε εξέλιξη. Νωρίτερα χθες, μέσω μηνύματος από το «112», οι κάτοικοι της περιοχής καλούνταν να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους, κλείνοντας πόρτες και παράθυρα, λόγω των καπνών.

Η φωτιά εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης (16-07-2024), στον υπαίθριο χώρο του εργοστασίου που δραστηριοποιείται στον χώρο της πλαστικής συσκευασίας – αγροτικών και βιομηχανικών προϊόντων.

Λόγω των πλαστικών και άλλων εύφλεκτων υλικών η φωτιά έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικά επεκτάθηκε και σε μια από τις πτέρυγες των εγκαταστάσεων του εργοστασίου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις