Τετάρτη, 17 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Αχιλλέας Μπέος: Οργισμένο ξέσπασμα μετά την έφοδο ελεγκτή και το «ξεσκόνισμα» φακέλων του Δήμου Βόλου

Αχιλλέας Μπέος: Οργισμένο ξέσπασμα μετά την έφοδο ελεγκτή και το «ξεσκόνισμα» φακέλων του Δήμου Βόλου

Έντονα εκνευρισμένος ο Αχιλλλέας Μπέος μετά την έφοδο ελεγκτή και τον έλεγχο στα οικονομικά του Δήμου Βόλου. Στόχος είναι να διαπιστωθεί αν μια σειρά από καταστήματα έχουν πληρώσει τέλη για τα τραπεζοκαθίσματα.

Ο Αχιλλέας Μπέος πήρε θέση μετά τις συζητήσεις των τελευταίων ημερών για τον αιφνιδιαστικό έλεγχο στα ταμείο του Δήμου Βόλου. Στόχος είναι να διαπιστωθεί αν έχει γίνει η είσπραξη των απαιτούμενων χρηματικών ποσών από μια σειρά επιχειρηματίες, για τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων τους. Ο δήμαρχος Βόλου, κάνει λόγο για καταγγελίες που έγιναν σκόπιμα, με μοναδικό στόχο να προκαλέσουν αναστάτωση, στην κορύφωση της τουριστικής κίνησης. «Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει στην πόλη» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κύριος Μπέος.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, δεν πρόκειται να βρεθεί τίποτα το παράνομο κατά τη διάρκεια του ελέγχου. Δημιουργείται όμως ένα κλίμα που όπως πιστεύει κάνει κακό, σε δύσκολους καιρούς για την επιχειρηματικότητα στην πόλη. Ο έλεγχος προκλήθηκε μετά από καταγγελίες, οι οποίες για τον δήμαρχο Βόλου, έχουν συγκεκριμένο ονοματεπώνυμο.

Όπως έγινε γνωστό, τις τελευταίες δέκα περίπου ημέρες, φάκελοι «ξεσκονίζονται» από τον τοπικό επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι καταγγελίες έγιναν στα κεντρικά του Ελεγκτικού Συνεδρίου και δόθηκε εντολή στον τοπικό επίτροπο να ερευνήσει αν υπάρχει βάση ή όχι στα καταγγελλόμενα.

Αναζητούνται στοιχεία για επιχειρήσεις εστίασης: αν έχουν καταβάλλει τέλη τραπεζοκαθισμάτων, αν υπάρχουν επιχειρήσεις που λειτουργούν χωρίς άδειες εκμετάλλευσης κοινόχρηστου χώρου κι αν ο Δήμος έχει φροντίσει για την επιβολή προστίμων στις επιχειρήσεις που δεν έχουν φροντίσει να πληρώσουν το αντίτιμο για την εκμετάλλευση του κοινόχρηστου χώρου.

Επιχειρήσεις εστίασης που υπέστησαν ζημιές από τις καταστροφικές πλημμύρες, δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν για ημέρες εξαιτίας των ζημιών και ακόμη δεν έχουν λάβει τις αποζημιώσεις που δικαιούνται, φαίνεται να βρίσκονται στο στόχαστρο καταγγελιών, με τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο να αφήνει νέες αιχμές εναντίον όσων κρύβονται πίσω από αυτές.

«Ο έλεγχος γίνεται μετά από καταγγελίες οι οποίες καταγγελίες για μένα έχουν ονοματεπώνυμο. Ας τις αναλογιστούν όχι μόνο οι επιχειρηματίες αλλά όλη η πόλη. Ήταν και συνεχίζουν να είναι ρουφιάνοι οι γνωστοί άγνωστοι. Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει στην πόλη» αναφέρει στο taxydromos.gr, ο Αχιλλέας Μπέος και συνεχίζει:

«Εμείς ούτως ή άλλως, σε μία περίοδο κρίσης είμαστε δίπλα στους επιχειρηματίες, δίπλα στους συνανθρώπους μας, στους πολίτες και δεν βάζουμε το μαχαίρι στο λαιμό. Χωρίς να έχουμε προσωπικά και ιδιοτελή συμφέροντα λειτουργούμε με γνώμονα το καλό και της πόλης και των πολιτών και έτσι θα συνεχίσουμε. Αυτή είναι η αρχή μας και θα την τηρήσουμε», κατέληξε ο δήμαρχος Βόλου.

Ο ελεγκτής συνεχίζει τη δουλειά του και αναμένεται να ολοκληρώσει τη δική του έρευνα μέσα στις επόμενες μέρες. Στη συνέχεια αναμένεται να γίνουν γνωστές οι διαπιστώσεις του. Ο Αχιλλέας Μπέος παρακολουθεί τα όσα συμβαίνουν από κοντά, μαζί με στενούς συνεργάτες του.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις