Τρίτη, 23 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Αυξάνονται οι διασώστες προσφύγων σε Λέσβο, Σάμο και Κω!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISI

Ενίσχυση των δυνάμεών της, με εθελοντές από όλη την Ελλάδα και διασωστικό εξοπλισμό στα παραρτήματά της που βρίσκονται στη Λέσβο, τη Σάμο και την Κω…

περιλαμβάνει το πρόγραμμα «ΑΙΓΕΑΣ» που ξεκίνησε να υλοποιεί η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, κλιμάκια μελών από όλα τα παραρτήματα της ΕΟΔ στην Ελλάδα, θα μεταβαίνουν κάθε εβδομάδα στη Λέσβο, τη Σάμο και την Κω, για να συνδράμουν εθελοντικά στις προσπάθειες των παραρτημάτων και να βοηθούν, ώστε να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ανθρώπινες ζωές. Τα κλιμάκια θα εργάζονται ανά βάρδιες και θα εναλλάσσονται ανά εβδομάδα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η ΕΟΔ έχει ήδη αποστείλει στη Λέσβο το διασωστικό σκάφος «RESCUE 1», πλήρως εξοπλισμένο, ενώ κατόπιν συνεννόησης με το τοπικό Λιμεναρχείο, έχει οριστεί ο τομέας ευθύνης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και ο τρόπος αξιοποίησης των μέσων της ΕΟΔ στο νησί.

Με τη χρήση των υπερσύγχρονων ηλεκτρονικών μέσων που διαθέτουν τα σκάφη της ΕΟΔ γίνεται ο εντοπισμός και η αναγνώριση των λέμβων που κινούνται συνήθως νύχτα χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας, με κύριο στόχο τη διασφάλιση της ζωής των επιβαινόντων και η αποφυγή ναυτικού ατυχήματος.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε