Σάββατο, 6 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Δείτε τη φάκα με το κοτόπουλο που τελικά… δεν τσίμπησε ο κροκόδειλος!

Φωτό - cretapost.gr
Φωτό - cretapost.gr

Δύο κοτόπουλα στην… φάκα βρίσκονται από το πρωί της Παρασκευής στη λίμνη Ποταμών, ειδική παραγγελία για τον κροκόδειλο που ζει στην περιοχή το τελευταίο διάστημα, στην προσπάθεια που κατέβαλαν οι ειδικοί για να τον παγιδεύσουν.

Οι επιστήμονες και οι εμπλεκόμενοι φορείς που επόπτευσαν την περιοχή της λίμνης και έστησαν παράλληλα δύο παγίδες για να πιάσουν τον κροκόδειλο, βρίσκονταν από το πρωί της Παρασκευής στο σημείο.

Η φασαρία τον… έδιωξε προς στιγμήν

Την Παρασκευή ο κροκόδειλος δεν έκανε καμία εμφάνιση στη λίμνη των Ποταμών κι αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι απόλυτα λογικό, καθώς υπήρχε αρκετός κόσμος συγκεντρωμένος στο σημείο για να παρακολουθήσουν την διαδικασία της τοποθέτησης των παγίδων.


Φωτό - cretapost.gr
Φωτό - cretapost.gr
«Έχει φύγει από αυτό το σημείο ο κροκόδειλος και είναι λογικό. Υπάρχει φασαρία βασικά γι’ αυτό και δεν έχει εμφανιστεί. Πρέπει να φύγουμε όλοι από εδώ, τώρα που στήσαμε τις παγίδες, να ακούσει ησυχία ώστε να ξαναέρθει”, ανέφερε ο διευθυντής διαχείρισης υδραυλικών έργων του ΟΑΚ, Βαγγέλης Μαμαγκάκης.

“Τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε δουλειά. Βάλαμε την παγίδα, θα την αφήσουμε και θα περιμένουμε. Τώρα με τόση φασαρία και τόσο κόσμο δεν γίνεται δουλειά», συμπλήρωσε.

«Θέλουμε να μείνει στην περιοχή»

Ήδη έχουν γίνει συζητήσεις για το ποιο θα είναι το μέλλον το κροκόδειλου εφόσον και πιαστεί. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας έχει έρθει ήδη σε επαφή με το Αττικό Πάρκο, αλλά και με το ΕΛΚΕΘΕ, που δείχνει έντονο ενδιαφέρον να τον κρατήσει.
Φωτό - cretapost.gr
Ωστόσο, φορείς και κάτοικοι της περιοχής έχουν άλλη άποψη, αφού σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν, θέλουν ο κροκόδειλος να παραμείνει στη λίμνη των Ποταμών.
Φωτό - cretapost.gr
«Μετά το πρώτο σοκ και την έκπληξη από την ύπαρξη αυτού του άγριου ζώου εδώ, κατά την άποψή μας, κι αν οι επιστήμονες συμφωνούν, εμείς θα θέλαμε ο κροκόδειλος να παραμείνει στην περιοχή. Επαναλαμβάνω όμως, εφόσον είναι ασφαλές τόσο για το ίδιο το ζώο όσο και για τους ανθρώπους. Αυτό μπορούν να μας το πουν οι επιστήμονες και οι ερευνητές. Θεωρώ όμως ότι εφόσον το ζώο κατάφερε κι επιβίωσε μόνο του στις συνθήκες της λίμνης εδώ, μακριά από το φυσικό του περιβάλλον, θα είναι καλό να παραμείνει στην περιοχή και για ερευνητικούς λόγους», επεσήμανε η αντιπεριφερειάρχης, Μαίρη Λιονή.

Στη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής η πρώτη προσπάθεια

Στο σημείο βρίσκονταν ο διευθυντής της διαχείρισης υδραυλικών έργων του ΟΑΚ, Βαγγέλης Μαμαγκάκης, μαζί με τον ερπετολόγο από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Πέτρο Λυμπεράκη, την ΕΜΑΚ με υπεύθυνο τον κ. Τσικαλά, αλλά και πλήθος επιστημόνων.
Φωτό - cretapost.gr
Οι δύο παγίδες για τον κροκόδειλο τοποθετήθηκαν η μία στο βορεινό τμήμα της λίμνης και η άλλη στο ανατολικό, ωστόσο η επιχείρηση δεν στέφθηκε από επιτυχία κι αναμένεται να επαναληφθεί τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: cretapost.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Σκ@τ@”, απάντησε ο τ. Βασιλιάς Κωνσταντίνος σε ψαράδες, σε ερώτηση για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα! Δείτε βίντεο

Διευκρινίσεις για το “πωλητήριο” στο Ναυάγιο της Ζακύνθου

Φόβοι για 20 νεκρούς ανοιχτά της Σάμου – Με θυελλώδεις ανέμους τους “πέταξαν” σε μία μικρή βάρκα

Πειθαρχική εξέταση για τη στυγερή δολοφονία στις φυλακές Δομοκού

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε