Κυριακή, 20 Οκτ.
16oC Αθήνα

Δεν παίρνουν ανάσα οι πυροσβέστες στην Κρήτη – Νέο φωτιά τώρα στην Ασή Γωνιά

Δεν παίρνουν ανάσα οι πυροσβέστες στην Κρήτη – Νέο φωτιά τώρα στην Ασή Γωνιά

Από το ένα μέτωπο πυρκαγιάς στο άλλο οι πυροσβέστες της Κρήτης καθώς δεν περνούν λίγες ώρες χωρίς να εκδηλωθεί νέα φωτιά. Αυτή τη φορά η Πυροσβεστική Υπηρεσία δίνει μάχη με τις φλόγες στην Ασή Γωνιά που βρίσκεται ανάμεσα στους νομούς Χανίων και Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά ξέσπασε στις 11 το πρωί σε ρεματιά και στο σημείο επιχειρούν 7 οχήματα με 15 πυροσβέστες καθώς και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος των πέντε ατόμων. Οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν ιδιαίτερα το έργο κατάσβεσης ωστόσο υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι σύντομα οι πυροσβέστες θα καταφέρουν να “πιάσουν” τις φλόγες;

Να σημειωθεί ότι σήμερα και συγκεκριμένα στις 10.45 η φωτιά που είχε εκδηλωθεί στο Αερινό Κισσάμου τέθηκε υπό έλεγχο καίγοντας 1,5 στρέμμα γης.

Πάντως, το τριήμερο αυτό δεν θα είναι εύκολο για τους πυροσβέστες λόγω και των ανέμων που θα πνέουν στο νησί καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ οι άνεμοι θα έχουν ένταση μέχρι και τα 7 μποφόρ για τις επόμενες τρεις ημέρες,
Τέλος, να σημειωθεί ότι αύριο στην Κρήτη, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θα είναι πολυ υψηλός (κατηγορίας 4) σύμφωνα και με τον χάρτη που εκδίδει η Γενική Γραμματεία πολιτικής Προστασίας. Η ΠΥ εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους συμβουλεύει να μην προχωρούν σε ενέργειες οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν πυρκαγιά. 

Πηγή: ekriti

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε