Site icon NewsIT

Διακίνηση κοκαΐνης στην Πάτρα: Νέα στοιχεία – Μιλούσαν στο τηλέφωνο με «συνθήματα»

21.02.2022 | 19:23
Διακίνηση κοκαΐνης στην Πάτρα: Νέα στοιχεία – Μιλούσαν στο τηλέφωνο με «συνθήματα»

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία από την Πάτρα για τη διακίνηση κοκαΐνης και τη δράση της συμμορίας. Προηγήθηκαν οι συλλήψεις του «εγκέφαλου», ενός άνδρα αλβανικής υπηκοότητας και του Έλληνα «συνεταίρου» του.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «ΠτΔ» (Πελοπόννησος της Δευτέρας), το γαϊτανάκι των συλλήψεων για τη διακίνηση κοκαΐνης στην Πάτρα άρχισε να ξετυλίγεται την Παρασκευή (18.02.2022).

Κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης από αστυνομικούς του Τμήματος δίωξης ναρκωτικών Πάτρας, συνελήφθη ένας άνδρας αλβανικής υπηκοότητας, ο οποίος φέρεται ως «εγκέφαλος» και ένας Έλληνας «συνέταιρός» του.

Σε βάρος των δύο σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν περίπου 84 γραμμάρια κοκαΐνης, αξίας 6.700 ευρώ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αρνούνται τις κατηγορίες, ισχυριζόμενοι πως είναι χρήστες «σκληρών» ναρκωτικών, όπως κοκαΐνη και ηρωίνη. Φέρεται να υποστηρίζουν, πως πωλούσαν, προκειμένου και αυτοί να εξασφαλίζουν τη δική τους δόση.

Πάτρα: Τα δρομολόγια της κοκαΐνης

Κάθε 15 με 20 ημέρες, οι δύο συλληφθέντες προμηθεύονταν την κοκαΐνη – υψηλής ποιότητας – και στη συνέχεια τη διέθεταν προς πώληση σε χρήστες αποκλειστικά και μόνο στην Πάτρα.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα φαίνεται, πως το τελευταίο επτάμηνο εμπλέκονται σε τουλάχιστον 240 περιπτώσεις αγοραπωλησίας «σπρώχνοντας» στην αγορά 210 γραμμάρια της ουσίας και έχοντας αποκομίσει 16.800 ευρώ, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί τα πλήρη στοιχεία 22 χρηστών.

Ο Αλβανός που φέρεται ως ο συντονιστής της μεταφοράς των ναρκωτικών στην Πάτρα και εν συνεχεία της προώθησής της, έπαιρνε ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης, προκειμένου να… εξυπηρετήσει τους 50 και πλέον πελάτες!

Παρά τη ζήτηση, προτιμούσε να «φέρνει» σταθερά μέχρι 80 γραμμάρια κοκαΐνης, τη φορά, απευθείας από την Αλβανία.

Η… καβάτζα

Γκαρσονιέρα που είχαν νοικιάσει στα Ζαρουχλέικα Πάτρας, λειτουργούσε ως αποθηκευτικός χώρος των ποσοτήτων κοκαΐνης. Στην πρόσοψη υπήρχε κάμερα ασφαλείας, συνδεδεμένη με κινητό τηλέφωνο, ελέγχοντας τον χώρο ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Κατά την έφοδο των αστυνομικών εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, πέντε κινητά τηλέφωνα και σύνεργα για τον διαμοιρασμό της κοκαΐνης.

Άρση απορρήτου

Οι δύο συλληφθέντες, που ουδέποτε είχαν απασχολήσει τις αρχές, θα οδηγηθούν εκ νέου στα δικαστήρια Πάτρας την Τρίτη (22.02.2022). Αναμένεται η άρση τηλεφωνικού απορρήτου, για την ταυτοποίηση και των υπόλοιπων πελατών.

Τηλεφωνήματα με συνθήματα

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της «ΠτΔ», οι φράσεις «θα βρεθούμε», ή «θα τα πούμε» αφορούσαν στα ραντεβού. «Λευκό μπλουζάκι», «ένα άσπρο» ή «ένα 80άρι» (σ.σ. η τιμή πώλησης δόσης ανά γραμμάριο), ήταν οι φράσεις – κλειδιά που χρησιμοποιούσαν οι χρήστες, για την ποσότητα και των αριθμό των δόσεων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version