Κυριακή, 6 Οκτ.
21oC Αθήνα

Διαμαρτυρία από πρόσφυγες και μετανάστες για τη λειτουργία του hot spot της Χίου – ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟ από politischios.gr
ΦΩΤΟ από politischios.gr

Τη διαμαρτυρία τους για τη λειτουργία του hot spot της Χίου σαν κέντρο κράτησης και με συνθήματα στα αγγλικά για ελευθερία, διαδήλωσαν χθες το βράδυ πρόσφυγες και μετανάστες που κρατούνται εκεί υπό περιορισμό σε εφαρμογή της συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά και μεταδόθηκαν από το σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, πρόσφυγες και μετανάστες συγκεντρώθηκαν στο ενδιάμεσο χώρο από τους οικίσκους και το κτήριο όπου γίνεται η καταγραφή ζητώντας ελεύθερη διακίνηση. Η διαμαρτυρία δεν πήρε έκταση και οι διαμαρτυρόμενοι επέστρεψαν λίγο αργότερα στους οικίσκους όπου διαμένουν.

Ας σημειωθεί ότι στο χοτ σποτ της Χίο από εφαρμογής της συμφωνίας Ευρωπαίκής Ένωσης – Τουρκίας βρίσκονται σήμερα Τρίτη 1.216 άτομα. Ενώ μέχρι και σήμερα δεν έχει υποβληθεί καμία αίτηση ασύλου, ενώ δεν έχει προχωρήσει και η διαδικασία επαναπροώθησης τους στην Τουρκία. Όπως σημειώνει ο σταθμός Αιφγαίου της ΕΡΤ η ομάδα των έξη Τούρκων εμπειρογνωμόνων που από το βράδυ της Κυριακής είναι στη Χίο περιορίζονται σε καθαρά ρόλο παρατηρητή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βίντεο: politischios

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε