Οι κατηγορούμενοι παρέθεσαν ενώπιον του Δικαστηρίου την σειρά των γεγονότων που απασχόλησαν το συμβούλιο των καθηγητών στην Γαλακτοκομική Σχολή και αφορούσαν συμπεριφορές που φέρεται να είχαν σπουδαστές σε βάρος του άτυχου 20χρονου.
Απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις της έδρας, για το εάν διαπίστωσαν βασανιστήρια σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, είπαν πως δεν μπόρεσαν, παρά τα μέτρα που είχαν λάβει μετά τις καταγγελίες που έφτασαν στην Διεύθυνση από άλλους σπουδαστές, να επιβεβαιώσουν κάποιο περιστατικό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τραγικές φιγούρες στο ακροατήριο ήταν οι γονείς και η αδελφή του άτυχου σπουδαστή από το Ρέθυμνο.
Ο δικηγόρος της καθηγήτριας, πρώην υπεύθυνης για την εστία, Κώστας Δήμου, διαμαρτυρήθηκε κατά την διαδικασία, για τις ερωτήσεις προς την εντολέα του, ενώ μετά την διακοπή της δίκης δήλωσε «πως η κατηγορία που την βαρύνει, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συνδεθεί με το τραγικό αποτέλεσμα, το οποίο δεν μπορεί να κρίνει εάν η ενέργεια της, η πράξη της κατά το διάστημα που έγινε, ήταν ορθή ή όχι». Μάλιστα, υπογράμμισε πως «δεν μπορεί η κατηγορία να έχει οποιαδήποτε συσχέτιση ή σχέση με τον θάνατο του αείμνηστου Βαγγέλη και επιπλέον, δεν μπορεί να γίνονται υποθετικές ερωτήσεις» και πρόσθεσε: «Πραγματικά περιστατικά υπάρχουν; Κατετέθησαν; Τότε ναι. Με υποθέσεις δεν μπορούμε να δικάσουμε ούτε να καταδικάσουμε».
Ωστόσο, ο κ. Δήμου εξέφρασε την πεποίθηση πως το κατηγορητήριο κατέρρευσε, ενώ σημείωσε πως υπάρχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και πρόσθεσε πως έχει την πεποίθηση ότι οι δικαστές και όλοι οι παράγοντες της δίκης θα λειτουργήσουν με βάση αυτά που αποδεικνύονται μέσα στις αίθουσες και όχι έξω από αυτές.
Η διαδικασία διεκόπη και θα συνεχιστεί την Πέμπτη το πρωί, με την απολογία του πρώην υπουργού και πρώην βουλευτή, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ο οποίος κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος του πρώην διευθυντή.