Ποινή φυλάκισης δύο ετών και τεσσάρων μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο σε 36χρονο, υπεύθυνο συνδέσμου οπαδών, που είχε συλληφθεί, την περασμένη Πέμπτη, κατά τις παράλληλες αστυνομικές έρευνες σε συνολικά 13 λέσχες οπαδών σε όλη τη Θεσσαλονίκη μετά τη δολοφονία του Άλκη.
Ύστερα από πολύωρη ακροαματική διαδικασία, ο 36χρονος υπεύθυνος συνδέσμου οπαδών που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης, κρίθηκε ένοχος, χωρίς ελαφρυντικά, για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες. Ανάμεσα στα ευρήματα που εντοπίστηκαν στο συγκεκριμένο σύνδεσμο περιλαμβάνονταν λοστοί, μεταλλικά και ξύλινα αντικείμενα, οικοδομικά υλικά κ.ά.
Στην απολογία του ο ίδιος είπε ότι τα συγκεκριμένα αντικείμενα είχαν χρησιμοποιηθεί σε οικοδομικές εργασίες και παρέμειναν εκεί για ενδεχόμενη μελλοντική χρήση καλλωπισμού του χώρου.
Για αστείους χαρακτηρισμούς έκανε λόγο στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας, χαρακτηρίζοντας επικίνδυνα τα παραπάνω ευρήματα.
Σε βάρος του επιβλήθηκε, επίσης, χρηματική ποινή, ενώ με την ίδια απόφαση απαγορεύεται στον 36χρονο να παρακολουθήσει για τα επόμενα δύο χρόνια ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις της ομάδας του, στη διάρκεια των οποίων πρέπει να δίνει το παρών στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του.
Ενώπιον του ίδιου Δικαστήριο θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα ένας 43χρονος που είχε συλληφθεί, την ίδια μέρα, ως υπεύθυνος άλλου συνδέσμου οπαδών (στη δυτική Θεσσαλονίκη). Αντιμετωπίζει τις ίδιες πράξεις και, επιπλέον, διώκεται για λειτουργία λέσχης φιλάθλων χωρίς άδεια.
Τι είπε στην απολογία του
Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης ο 36χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι τα συγκεκριμένα αντικείμενα αφενός δεν χαρακτηρίζονται όπλα ή οπαδικά πολεμοφόδια, αφετέρου βρίσκονταν στο χώρο λόγω τεχνικών εργασιών που διεξάγονται στο σύνδεσμο. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο χώρος απαιτούσε εργασίες με αποτέλεσμα να μείνουν εκεί με σκοπό να επαναχρησιμοποιηθούν στο μέλλον, κάτι που επιβεβαίωσε και ένας εκ των μαρτύρων.
Σύμφωνα με το grtimes, για τα κράνη ανέφερε ότι τα μέλη τα αφήνουν εκεί πριν από τα παιχνίδια διότι δεν μπορούν να τα έχουν μαζί τους στο γήπεδο, όμως μια αδιαθεσία που αισθάνθηκε ο πατέρας του την ημέρα του αγώνα με την ΑΕΚ δεν του επέτρεψε να ανοίξει τον σύνδεσμο μετά το τέλος του αγώνα καθώς έπρεπε να μεταβεί άμεσα με την αδελφή του στη Χαλκιδική. Έτσι τα κράνη παρέμειναν στο χώρο μέχρι την επόμενη ημέρα που διεξήχθη και ο έλεγχος.
“Να ξέρετε, ότι αν υπήρχε η παραμικρή πρόθεση να χρησιμοποιηθούν αυτά τα αντικείμενα ως όπλα, εγώ δεν θα ήμουν τίποτα σε αυτή τη λέσχη. Είναι πολύ φορτισμένη η ατμόσφαιρα λόγω του εγκλήματος, όμως τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να θεωρηθεί ως όπλο. Έχουμε απλά ένα χώρο, τον οποίο προσπαθούμε να φτιάξουμε για να έρχονται φίλοι της ομάδας, να πίνουν τον καφέ τους και να παίρνουν τα εισιτήρια τους για τους αγώνες” ανέφερε μεταξύ άλλων ο 36χρονος στην κατάθεση του.