Site icon NewsIT

Δομοκός: Ποινή φυλάκισης ενός έτους στον 58χρονο για τη φωτιά στο χωριό Κορομηλιά

22.08.2024 | 17:12
Δομοκός: Ποινή φυλάκισης ενός έτους στον 58χρονο για τη φωτιά στο χωριό Κορομηλιά

Σε ένα χρόνο φυλάκισης καταδικάστηκε ο 58χρονος που είχε συλληφθεί μαζί με άλλα δύο άτομα για τη φωτιά που ξέσπασε στο χωριό Κορομηλιά Δομοκού στις 4 Αυγούστου 2024.

Η κατηγορία όπως εισήχθη, περιέγραφε εμπρησμό σε δάσος από συγκλίνουσα αμέλεια που μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο σε άνθρωπο. Υπενθυμίζεται ότι για την συγκεκριμένη φωτιά ήχησε το 112 και ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας είχαν προβεί σε ενέργειες για εκκένωση του χωριού στο Δομοκό.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας επέβαλλε στον άντρα την ποινή φυλάκισης, ενώ το Δικαστήριο αποφάσισε την μετατροπή της ποινής προς 10 ευρώ ημερησίως με ημερομηνία έναρξης 1/9/24 και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, αναγνωρίζοντας ωστόσο το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Σύμφωνα με δελτίο της Πυροσβεστικής, ο 58χρονος μαζί με άλλα δύο άτομα συνελήφθησαν διότι εκτελούσαν θερμές εργασίες στη θέση «Χαλκιόρεμα», με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά η οποία πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Οι υπόλοιποι δύο κατηγορούμενοι (από Τρίκαλα και Δομοκό αντίστοιχα), αθωώθηκαν καθώς το Δικαστήριο δέχθηκε ότι εκτελούσαν τις εντολές του υπεύθυνου των εργασιών και βασικού κατηγορούμενου, με βάση το Lamiareport.gr.

Στην αυτοψία του Δασαρχείου φάνηκε ότι κάηκαν 404 στρέμματα, για τα οποία ήδη έχουν καταβληθεί αποζημιώσεις ύψους 44.000 ευρώ (εκκρεμεί αποζημίωση και για κομμάτι με δενδρώδης καλλιέργεια) από την εταιρία που εργάζεται ο 58χρονος, όπως και το πρόστιμο των 6.562,50 ευρώ που επιβλήθηκε για παράβαση της Πυροσβεστικής Διάταξης, όπως ισχύει.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version