της Δράμας, που κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 ως ανοιχτού τύπου, κάλυψε για πολλά χρόνια της ανάγκες των αθλητών και αποτέλεσε έναν από τους πιο δημοφιλείς αθλητικούς χώρους της πόλης. Το 1992 στο κολυμβητήριο προστέθηκε στέγαστρο, χωρίς ωστόσο να υπάρξει ανάλογη μελέτη και χωρίς την απαραίτητη αδειοδότηση. Το 2011, όταν όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις πέρασαν από το δημόσιο στην ευθύνη των δήμων, το κλειστό -δημοτικό πλέον- κολυμβητήριο έπρεπε να αδειοδοτηθεί. Για τον λόγο αυτόν πήρε τις προβλεπόμενες παρατάσεις, έως ότου ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες.
Όταν πρόσφατα ανέκυψε το θέμα, η δημοτική Αρχή είχε προτείνει ακόμα και την απομάκρυνση της προσωρινής στέγης προκειμένου το κολυμβητήριο να λειτουργήσει πάλι ως ανοιχτού τύπου και να μπορέσει να αδειοδοτηθεί. Επίσης, τονίστηκε ότι σε περίπτωση που η αθλητική εγκατάσταση λειτουργούσε ως κλειστού τύπου, τότε το κόστος της μελέτης, που θα έπρεπε να εκπονηθεί θα ανερχόταν σε πολλές χιλιάδες ευρώ.
Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του δήμου Δράμας, Γιάννης Καψιμάλης, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ υπογράμμισε ότι από μέρους της δημοτικής Αρχής καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε το κολυμβητήριο να επαναλειτουργήσει, βάσει όλων όσα προβλέπει η νομοθεσία και παρέχοντας κάθε ασφάλεια για τους αθλητές και το κοινό. Υπάρχει η πολιτική βούληση, σημείωσε ο αντιδήμαρχος, να βρεθεί οριστική και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα του κολυμβητηρίου, λύση που θα μπορεί να παρέχει στην αθλητική εγκατάσταση την ασφάλεια και τη νομιμότητα που επιβάλλεται να έχει.
Ο κ. Καψιμάλης υπογράμμισε, επίσης, ότι οι προγραμματισμένοι ετήσιοι κολυμβητικοί αγώνες, στις 9 και 10 Δεκεμβρίου, που διεξάγονται στην πόλη με αφορμή τον εορτασμό της μνήμης της πολιούχου Αγίας Βαρβάρας θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Μέχρι νεοτέρας λοιπόν, οι αθλητές της Δράμας που ασχολούνται συστηματικά με την κολύμβηση κάνουν τις προπονήσεις τους στο κλειστό δημοτικό κολυμβητήριο του Δήμου Καβάλας, που κατασκευάστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 2000.