Site icon NewsIT

Δύο τραυματίες σε νέα επεισόδια στο hot spot της Χίου

11.05.2016 | 16:11
ΦΩΤΟ από astraparis

ΦΩΤΟ από astraparis

Δύο Αφγανοί τραυματίσθηκαν και μεταφέρθηκαν με ελαφρά τραύματα στο νοσοκομείο Χίου, μετά από καβγά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης, στο hot spot της ΒΙΑΛ.

Οι συμπλοκές μεταξύ των Αφγανών διήρκεσαν περίπου μισή ώρα και ήταν σχετικά περιορισμένης έκτασης. Στην διεύθυνση αστυνομίας Χίου κρατούνται δύο άνθρωποι και εξετάζεται αν είναι οι πρωταίτιοι των επεισοδίων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι συνθήκες διαμονής στην ΒΙΑΛ έχουν προ πολλού υπερβεί τις στοιχειωδώς αποδεκτές, τόσο λόγω του μεγάλου αριθμού των ανθρώπων που βρίσκονται στον χώρο, όσο και των εν γένει συνθηκών υγιεινής και διαμονής τους και μάλιστα επί μακρόν, σύμφωνα με το astraparis.

Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία στο hot spot της ΒΙΑΛ διαμένουν περί τα 1500 άτομα, όταν η συνολική χωρητικότητα του κέντρου είναι 1100 και μάλιστα – όταν σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε – σε συνθήκες ολιγοήμερης (έως τρεις ημέρες) παραμονής.

Τώρα, υπάρχουν στον χώρο της ΒΙΑΛ άνθρωποι που συμπληρώνουν οσονούπω δύο μήνες, αφού μετά τις 20 Μαρτίου 2016 όσοι έρχονται από τις τουρκικές ακτές παραμένουν, θεωρούμενοι κρατούμενοι και έως ότου είτε τους δοθεί άσυλο, είτε επαναπροωθηθούν στην Τουρκία.

Πηγή: astraparis

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version