Η λαγάνα έχει σήμερα την τιμητική της, αφού βρίσκεται βρίσκεται σε όλα τα τραπέζια, λόγω της ημέρας.
Είναι το κατεξοχήν παραδοσιακό είδους ψωμιού που φτιάχνεται κάθε Καθαρά Δευτέρα και παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο νηστίσιμο τραπέζι της Σαρακοστής. Μια από τις μεγαλύτερες λαγάνες-αν όχι την μεγαλύτερη για φέτος- παρασκεύασε το αρτοποιείο «Παύλος & Ξερό Ψωμί».
Πρόκειται για μία ιδιαίτερη δημιουργία ύψους 4,5 μέτρων και βάρους 110 κιλών η οποία τοποθετήθηκε έξω από τον φούρνο και οι δημιουργοί της πόζαραν δίπλα της με ιδιαίτερο καμάρι!