Κυριακή, 30 Ιουν.
31oC Αθήνα

Έγκλημα στη Λάρισα: 52 χρόνια από τη μέρα που γυναίκα πυρπόλησε σμηναγό με βενζίνη

Έγκλημα στη Λάρισα: 52 χρόνια από τη μέρα που γυναίκα πυρπόλησε σμηναγό με βενζίνη
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το έγκλημα στη Λάρισα έγινε πρωτοσέλιδο και συντάραξε την Ελλάδα το 1972. Η γυναίκα έστησε ολόκληρη επιχείρηση για να εκδικηθεί τον σμηναγό. Οι αποκαλύψεις είχαν κρατήσει μέρες το θέμα, στην κορυφή της επικαιρότητας.

Το έγκλημα συντάραξε τη Λάρισα και ολόκληρη τη χώρα το μακρινό 1972. Γυναίκα περιέλουσε με δυο κιλά βενζίνη έναν 40χρονο σμηναγό και μετά του έριξε ένα σπίρτο αναμμένο. Αυτός ήταν ο τρόπος της για να τον εκδικηθεί, όπως ανέφερε, για την καταστροφή της οικογένειάς της. Ο άτυχος άντρας γλίτωσε με σοβαρά εγκαύματα και η Λαρισαία κατέληξε στη φυλακή, με δάκρυα στα μάτια.

Εκείνη ήταν 38 ετών και το θύμα της 40. Σύμφωνα με στοιχεία που είχαν γίνει γνωστά λίγες μέρες μετά την επίθεση, όλα ξεκίνησαν όταν ο άτυχος σμηναγός είχε πάρει μετάθεση στη Λάρισα και εκεί γνώρισε την οικογένεια της γυναίκας. Νοίκιασε ένα δωμάτιο πάνω από το σπίτι της γυναίκας. Σιγά σιγά γνωρίστηκε με τους νέους «σπιτονοικοκύρηδες» αλλά μετά την αποχώρησή του από την πόλη της Λάρισας, άρχισαν να ακούγονται διάφορες «φήμες και κουτσομπολιά» ότι η 38χρονη διατηρούσε ερωτικό δεσμό μαζί του.

Οι φήμες αυτές έφτασαν και στα αυτιά του συζύγου της δράστιδος, ο οποίος ζήτησε εξηγήσεις από τη γυναίκα του. Εκείνη τον διαβεβαίωνε ότι δεν είχε ερωτική σχέση με τον σμηναγό. Όμως ο σύζυγος – «κτηματίας» στη Λάρισα – δεν την πίστευε. Θεώρησε ως δεδομένο ότι τον απατούσε και την εγκατέλειψε.

Η 38χρονη τηλεφωνούσε στον σμηναγό και του ζητούσε να πάρει θέση. Εκείνος το απέφευγε, λέγοντας ότι δεν θέλει να μπλεχτεί σε ένα καθαρά οικογενειακό τους θέμα. Κάπως έτσι η 38χρονη αποφάσισε να ταξιδέψει στην Αθήνα με τον πατέρα της, για να τον συναντήσει. Και εκεί όμως, δεν κατάφερε να τον μεταπείσει.

Αμέσως μετά την συνάντησή τους, η γυναίκα αγόρασε δυο λίτρα βενζίνη και περίμενε τον σμηναγό από το βράδυ μεταμφιεσμένη έξω από το σπίτι του. Εκείνο το πρωί, ο 40χρονος άνδρας βγήκε από το σπίτι του και κατευθύνθηκε προς το αυτοκίνητό του «δια να πάει εις την υπηρεσία του» όπως έγραφε ο Τύπος της εποχής. Η δράστις, μεταμφιεσμένη με «περούκα και παντελόνι», τον πλησίασε από πίσω και αφού τον περιέλουσε με τη βενζίνη του πέταξε το αναμμένο σπίρτο.

Ο άτυχος άνδρας υπέστη σοβαρά εγκαύματα σε όλο του σώμα, ενώ και η ίδια κάηκε στα πόδια. Παρά τα τραύματά της, ωστόσο, κατάφερε να βρει ένα ταξί και να φύγει γρήγορα από το σημείο. «Δεν ήθελα να πεθάνει, όχι για τίποτα άλλο αλλά γιατί είχε δυο παιδιά, ήθελα να τον εκδικηθώ» είπε η 38χρονη στους αστυνομικούς όπου ομολόγησε το έγκλημά της.

Εντέλει, το Κακουργιοδικείο της Αθήνας, έπειτα από 20ωρη διάσκεψη, επέβαλλε στην κατηγορούμενη πενταετή φυλάκιση και στέρηση των πολιτικών της δικαιωμάτων για μια τριετία, κρίνοντας την ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως εν βρασμώ ψυχικής ορμής.

Η γυναίκα άκουσε την απόφαση για το έγκλημά της, με δάκρυα στα μάτια και πήρε το δρόμο για τις φυλακές προκειμένου να εκτίσει την ποινή της. Ο άτυχος σμηναγός υπεβλήθη σε αλλεπάλληλα χειρουργεία προκειμένου να αποκαταστήσει μέρος των σοβαρότατων και εκτεταμένων εγκαυμάτων που είχε υποστεί σε όλο του το σώμα.

Το έγκλημα είχε προκαλέσει θύελλα στη Λάρισα και ολόκληρη τη χώρα. Με την 38χρονη να αναγκάζεται αμέσως μετά την αποφυλάκισή της να αλλάξει πόλη, σε μια προσπάθεια να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή της.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις