Τρίτη, 20 Αυγ.
33oC Αθήνα

Εγνατία Οδός: Η απάντηση για το βίντεο από τα διόδια Ασπροβάλτας με την παρολίγον σύγκρουση αυτοκινήτου με νταλίκα

Εγνατία Οδός: Η απάντηση για το βίντεο από τα διόδια Ασπροβάλτας με την παρολίγον σύγκρουση αυτοκινήτου με νταλίκα

Το βίντεο από τα διόδια Ασπροβάλτας, έκανε το γύρο του διαδικτύου και προκάλεσε ερωτήματα. Η Εγνατία Οδός πήρε θέση και υποστηρίζει ότι η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στην αστυνομία.

Στιγμές αγωνίας και τρόμου έζησε ένας 33χρονος οδηγός νταλίκας στη Θεσσαλονίκη, όταν διασχίζοντας τα διόδια της Ασπροβάλτας με κατεύθυνση προς Καβάλα, λίγο έλειψε να συγκρουστεί με αυτοκίνητο που κινούταν ανάποδα επί της Εγνατίας Οδού. Σε σημείο που υπάρχει συνεχής αστυνομική παρουσία, ο οδηγός του αυτοκινήτου με έναν επικίνδυνο ελιγμό αποφεύγει τη σύγκρουση για κλάσματα του δευτερολέπτου.

Απτόητος σπάει τις προστατευτικές μπάρες των διοδίων και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του. Οι αιχμές που άφησαν ορισμένοι, ανάγκασαν την Εγνατία Οδό να εκδώσει ανακοίνωση. Σε αυτή επιρρίπτεται το βάρος της ευθύνης στην αστυνομία και τονίζεται ότι το προσωπικό της εταιρείας δεν πρέπει να είναι υπεύθυνο για την ασφάλεια των οδηγών όταν προκύπτουν εγκληματικές δραστηριότητες.

Στην ανακοίνωση της Εγνατίας Οδού αναφέρονται τα εξής: «Αναφορικά με το περιστατικό στον σταθμό διοδίων Ασπροβάλτας στις 19/8/2024 και τα δημοσιεύματα περί κακής διαχείρισης του περιστατικού, η Εγνατία Οδός ΑΕ επισημαίνει τα εξής: Για το συγκεκριμένο περιστατικό το οποίο περιγράφεται σε δημοσιεύματα και καταγράφεται σε βίντεο από κινητό τηλέφωνο, το προσωπικό των διοδίων της «Εγνατία Οδός ΑΕ» δεν είχε ουδεμία εμπλοκή, ούτε συμμετοχή στην αντιμετώπισή του.

Αρμόδια για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών είναι αποκλειστικά και μόνο η Ελληνική Αστυνομία, τα στελέχη της οποίας είναι εκπαιδευμένα να αξιολογούν την επικινδυνότητα σε κάθε περίπτωση και να ενεργούν αναλόγως. Επισημαίνεται πως στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία που διαχειριζόταν το συμβάν.

Ως εκ τούτου αναφορές περί κακής διαχείρισης του περιστατικού, μόνο συκοφαντικές μπορούν να χαρακτηριστούν, καθώς το προσωπικό της Εγνατία Οδός ΑΕ δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι υπεύθυνο για την ασφάλεια των οδηγών όταν προκύπτουν εγκληματικές δραστηριότητες εντός του αυτοκινητοδρόμου».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη e-evros.gr | Web portal at AXD (@eevrosgr)

Όπως ανέφερε ο οδηγός της νταλίκας, εκείνα τα δευτερόλεπτα φοβήθηκε ότι δεν θα έβλεπε ξανά, τα μέλη της οικογένειάς του.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις