Δευτέρα, 21 Οκτ.
17oC Αθήνα

Εικόνες από τη θεομηνία στη Ζάκυνθο – Μετρούν ζημιές στο νησί [pics,vid]

ΦΩΤΟ από imerazante.gr
ΦΩΤΟ από imerazante.gr

Πολλές είναι οι ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία που “χτύπησε” νωρίς το μεσημέρι, το νησί της Ζακύνθου.

Λίγα λεπτά έντονης βροχόπτωσης και θυελλωδών ανέμων ήταν αρκετά για να δημιουργήσουν εικόνες βιβλικής καταστροφής. Έπεσαν δέντρα και πλάκωσαν σταθμευμένα αυτοκίνητα, εκατοντάδες κλήσεις δέχθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία για απάντληση υδάτων από υπόγεια και ισόγεια καταστήματα, δρόμοι γέμισαν νερό και λάσπη μέσα από τους οποίους προσπαθούσαν αυτοκίνητα και πεζοί να βρουν ένα σημείο ασφάλειας.

Eπίσης, πολλοί ήταν οι κεραυνοί που έπεσαν μέσα στη πόλη με αποτέλεσμα να διαλύσουν ξύλινες κατασκευές. Δείτε το βίντεο με τις καταστροφές:

Οι δυνατοί κεραυνοί “χτύπησαν” πυλώνες ηλεκτρικού ρεύματος, δημιουργώντας ζημιές και διακοπές ηλεκτροδότησης,  με τους τεχνικούς της ΔΕΗ να δίνουν μάχη ώστε να επαναφέρουν το ρεύμα.

Για τη θεομηνία που έπληξε την Ζάκυνθο, μίλησε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου, Νίκος Τσίπηρας, ο οποίος ανέφερε ότι “η αντίδραση ήταν άμεση, όλες οι υπηρεσίες από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στα σημεία του νησιού που δημιουργήθηκε πρόβλημα, μαζί με την πυροσβεστική υπηρεσία και την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου”, ενώ όσον αφορά τις ζημιές που έγιναν ο κ. Τσίπηρας επεσήμανε πως “οι ζημιές περιορίστηκαν στο ελάχιστο και δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές”.

“Στο ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπη παρουσιάστηκε το μεγαλύτερο πρόβλημα όταν δέντρα έπεσαν και πλάκωσαν παρκαρισμένα αυτοκίνητα ενώ σε γειτονικό μαγαζί ο δυνατός αέρας ξήλωσε την σκεπή” ανέφερε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, και ακολούθως επεσήμανε ότι “τα μηχανήματα του Δήμου, χρειάστηκε να επέμβουν στις περιοχές Τσιλιβή, Λαγανά, Αργάσι για να απομακρύνουν δέντρα που είχαν κλείσει τους δρόμους”.

Πηγή: imerazante, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε