Πέμπτη, 25 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Ελληνοβουλγαρικός “πόλεμος” για τα αγροτικά μπλόκα στα σύνορα! Τι λέει Βούλγαρος οδηγός που “έσπασε” το μπλόκο στον Προμαχώνα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οι τέσσερις Βούγαροι οδηγοί φορτηγών, έσπασαν το πρωί μπλόκο, δηλώνοντας ότι κουράστηκαν πια με τους Έλληνες διαμαρτυρόμενους αγρότες που κλείνουν τους δρόμους για τα αιτήματά τους, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του REUTERS, o Γιάννης Τουρτουρας, επικεφαλής των αγροτών στο βασικό πέρασμα των ελληνοβουλγαρικών συνόρων, είπε ότι ο Προμαχώνας άνοιξε για 30 λεπτά τις τελευταίες 48 ώρες, προκαλώντας ουρές φορτηγών τουλάχιστον 15 χιλιομέτρων. “Χθες ήταν μια δύσκολη νύχτα για εμάς, αφού 4-5 φορτηγά προσπάθησαν να σπάσουν το μπλόκο. Οδηγούσαν σαν τρελοί ενώ η αστυνομία προσπάθησε να τους σταματήσει με όπλα…”

Ένας από τους οδηγούς που έσπασαν το μπλόκο, είπε στη Βουλγαρική Nova TV ” Ήταν μια αυθόρμητη απόφαση… Εγώ ήμουν το τρίτο φορτηγό στο μπλόκο για δεύτερη μέρα”.

Η Βουλγαρική αστυνομία έκοψε κλήσεις στους οδηγούς που έσπασαν το μπλόκο ωστόσο την κίνησή τους επικρότησαν συνάδελφοί τους στη Βουλγαρία, οι οποίοι διοργάνωσαν αποκλεισμό δρόμου στη Βουλγαρική πλευρά.

Η Βουλγαρία ζήτησε από την Αθήνα να παρέχει ένα διάδρομο διέλευσης για τα φορτηγά και κατήγγειλε στις Βρυξέλλες ότι η Ελλάδα εμποδίζει το ελεύθερ πέρασμα των ανθρώπων και αγαθών .

” Έχουμε στείλει μια επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα ξεκινήσει μια διαδικασία κατά της Ελλάδα για τη μη εφαρμογή της νομοθεσίας της ΕΕ “, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Daniel Mitov την Τρίτη . “Είναι πιθανό ότι στην Ελλάδα μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο”…

Πηγή: REUTERS

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε