Site icon NewsIT

Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Επεισόδια με ανεμβολίαστους σε μαγαζιά – Λάθος τα μέτρα

08.11.2021 | 14:33
Κορονοϊός - Νέα μέτρα: Σχεδόν 100.000 έλεγχοι την πρώτη μέρα - Συλλήψεις, πρόστιμα και 25 λουκέτα σε μαγαζιά

Σε οικονομικό αδιέξοδο θα οδηγηθούν τα μικρά εμπορικά καταστήματα εκτιμά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης, ύστερα από τα νέα μέτρα που ισχύουν από το Σάββατο στο λιανεμπόριο. Ο ίδιος σημείωσε πως δεν ήταν λίγοι οι ανεμβολίαστοι που διαμαρτυρήθηκαν έντονα όταν τους απαγόρευαν την είσοδο. 

Ο κ. Φιλιππίδης μιλώντας στο ραδιόφωνο Real της Θεσσαλονίκης σημείωσε πως: «Είναι λάθος τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα» και συνέχισε λέγοντας πως «παίρνουν μέτρα για μας χωρίς εμάς».

Όπως είπε τα μικρά καταστήματα τουλάχιστον στη Βόρεια Ελλάδα οδηγούνται σε οικονομικό αδιέξοδο που «δεν ξέρω πώς θα το ξεπεράσουμε». Μάλιστα, αποκάλυψε πως κατά το πρώτο διήμερο εφαρμογής των νέων μέτρων υπήρξαν ορισμένα επεισόδια με πελάτες οι οποίοι δεν είχαν μαζί τους τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Αποκάλυψε πως πρόβλημα δημιουργήθηκε και με τα πιστοποιητικά από βαλκανικές χώρε τα οποία είτε ήταν πλαστά είτε δεν «διαβάζονται» από την ειδική εφαρμογή.

Ο πρόεδρος του ΕΣΘ εξέφρασε την απογοήτευσή του καθώς η πρώτη εβδομάδα των ενδιάμεσων φθινοπωρινών εκπτώσεων δεν πήγε καλά, ενώ έκανε λόγο ακόμα και για ελλείψεις τα Χριστούγεννα σε τρόφιμα και προϊόντα με μεγάλο μεταφορικό κόστος εξαιτίας των υψηλών τιμών στην ενέργεια.

Ο Πρόεδρος του ΕΣΘ Παντελής Φιλιππίδης στον Real FM Θεσσαλονίκης

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version