Κυριακή, 30 Ιουν.
29oC Αθήνα

Ενδοοικογενειακή βία στην Καβάλα: Στη φυλακή 32χρονος που απείλησε να σφάξει την πρώην γυναίκα του με σουγιά

Ενδοοικογενειακή βία στην Καβάλα: Στη φυλακή 32χρονος που απείλησε να σφάξει την πρώην γυναίκα του με σουγιά
ΦΩΤΟ istock

Μάστιγα η ενδοοικογενειακή βία και στην Καβάλα. 32χρονος καταδικάστηκε μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του, η πρώην γυναίκα του. Την απείλησε με ένα σουγιά που είχε στο μπρελόκ του.

Όπως αποδείχθηκε, αγάπησε και παντρεύτηκε κάποτε τον λάθος άνθρωπο. Απέκτησαν παιδί και αμέσως μετά όλα άλλαξαν. Οι στιγμές ευτυχίας διαγράφηκαν και η ενδοοικογενειακή βία έγινε μια θλιβερή πραγματικότητα για την ίδια. Ο εφιάλτης της, δεν σταμάτησε ούτε μετά τον χωρισμό. Η γυναίκα κατέθεσε μήνυση σε βάρος του 32χρονου σήμερα πρώην συζύγου της, που έφτασε στο σημείο να την απειλήσει με σουγιά, μέσα στη δουλειά της. Εκείνος ισχυρίζεται πως δεν την ακούμπησε και πως η πρώην σύζυγος του βάζει εμπόδια στην επικοινωνία με το παιδί του.

Σε εφαρμογή του νέου ποινικού κώδικα, καταδικάστηκε να εκτίσει μέρος της ποινής, καθώς για το υπόλοιπο υπήρξε αναστολή. Η έφεση δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα. Ο 32χρονος είναι κρατούμενος από την προηγούμενη εβδομάδα επειδή παραβίασε άλλες δικαστικές αποφάσεις, πάλι σε σχέση με την πρώην σύζυγο του.

Με τη χθεσινή απόφαση (27-06-2024) θα μείνει στη φυλακή 3 ακόμη μήνες. Καταδικάστηκε σε συνολική ποινή 13 μηνών και πρόστιμο 300 ευρώ για την οπλοφορία.

Χθες δικάστηκε επεισόδιο σε βάρος της πρώην συζύγου του, που έγινε σε κατάστημα που εκείνη εργάζονταν στην Καβάλα, τον Νοέμβρη του 2022. Στο μπρελόκ του, το οποίο κρατούσε στο χέρι του, υπήρχε και σουγιάς, «Με αυτόν θα σε σφάξω» είπε προς την πρώην σύζυγο του, εκείνη την ημέρα, όπως κατατέθηκε στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με το proininews.gr, η γυναίκα που κατέθεσε στο δικαστήριο κλαίγοντας, ισχυρίστηκε ότι πολύ συχνά την παρακολουθούσε περνώντας με το αυτοκίνητό του ακόμη και έξω από την κατοικία φίλης της.

Απολογούμενος ο 32χρονος παραδέχθηκε ότι έκανε λάθη. Αρνήθηκε ότι την απείλησε καθώς όπως είπε «ποτέ δεν την ακούμπησα». Απέδωσε τα επεισόδια στο ότι η πρώην σύζυγος του έφερνε εμπόδια στην επικοινωνία του με το παιδί που απέκτησαν όσο ήταν ζευγάρι.

Η παθούσα έχει προσφύγει πολλές φορές στη δικαιοσύνη για ενδοοικογενειακή βία και έχει ζητήσει προστασία από την Αστυνομία ώστε να μην υπάρχει προσέγγιση της. Ωστόσο πριν λίγες μέρες, ο πρώην σύζυγος φέρεται να ζήτησε να προσληφθεί στην ίδια επιχείρηση που εργάζεται και εκείνη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις