Site icon NewsIT

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Τι λένε μαθητές για τα άγρια επεισόδια – «Μας έλεγαν ναζιστές»

28.09.2021 | 13:27
ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Τι λένε μαθητές για τα άγρια επεισόδια – «Μας έλεγαν ναζιστές»

Τη δική τους εκδοχή για τα σοβαρά επεισόδια έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης καταθέτουν μαθητές του σχολείου. «Μας προκάλεσαν», λένε για τις πρωτοφανείς συμπλοκές νωρίτερα μπροστά στο σχολικό συγκρότημα.

Μαθητές του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη σοκάρουν με τις περιγραφές των επεισοδίων με ομάδες φοιτητών που κατέφτασαν έξω από το σχολείο το πρωί της  Τρίτης (28.09.2021).

Μαρτυρία μαθητριας για επεισόδια στο σχολείο της Σταυρούπολης - GRTimes.gr

«Φοβόμαστε να έρθουμε στο σχολείο μας. Είμαι Γ’ Λυκείου, θέλω να δώσω πανελλήνιες και δεν γίνεται μάθημα. Πρέπει να σταματήσει όλο αυτό», ανέφερε μαθήτρια του ΕΠΑΛ στο GRTimes.gr.

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Το χρονικό των επεισοδίων

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν όταν μέλη φοιτητικών συλλόγων βρέθηκαν μπροστά από το σχολικό συγκρότημα με σκοπό να πραγματοποιήσουν αντιφασιστική συγκέντρωση, καθώς τις προηγούμενες ημέρες είχε προηγηθεί επεισόδιο μικρότερης κλίμακας με μαθητές που δεν ανήκαν στον αριστερό χώρο.

Ήρθαν τις προάλλες φοιτητές, ειρωνευόντουσαν τους μαθητές, μας έλεγαν ναζιστές και κάποια παιδιά αναγκάστηκαν να τους χτυπήσουν. Έτσι ήρθαν εδώ (σ.σ σήμερα το πρωί) για διαμαρτυρία«, ανέφερε 18χρονος μαθητής.

Click4more: Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντα και μαρτυρίες για τα άγρια επεισόδια με καδρόνια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Απατώντας σε σχετική ερώτηση σχετικά με τα καδρόνια που κρατούσαν, είπε ότι γνώριζαν για τη σημερινή διαμαρτυρία και πως ήταν οπλισμένοι…

Όπως υποστηρίζουν μαθητές του ΕΠΑΛ με δηλώσεις τους, οι φοιτητές τούς προκάλεσαν και εκείνοι αντέδρασαν.

«Ήρθαν κάποιοι κομμουνιστές, ανοίξανε πανό και άρχισαν να προκαλούν με τη συμπεριφορά τους. Τότε μερικά παιδιά πήγαν και τους έδειραν και χύθηκαν αίματα…», ανέφερε άλλος μαθητής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τραυματίστηκαν άτομα και από τις δύο πλευρές.

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης – Έρευνα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης

Στο μεταξύ, το ενδεχόμενο παρουσίας μαθητών του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης μεταξύ των ατόμων που το πρωί της Τρίτης (28.09.2021) επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα σε φοιτητές, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σχολείο, ερευνούν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

«Το ζητούμενο είναι να δούμε αν υπάρχουν μέσα στη σχολική κοινότητα εστίες πρόκλησης επεισοδίων, όπως αυτά που είδαμε το πρωί, κι εκεί να παρέμβουμε», δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Θωμάς Μπαχαράκης, εκφράζοντας προβληματισμό για όσα συνέβησαν στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και «προκαλούν ανησυχία στην κοινωνία».

Σημειώνεται ότι την υπόθεση διερευνά και η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Οι φοιτητές, οι οποίοι εκπροσωπούν στους συλλόγους του ΑΠΘ το σχήμα των ΕΑΑΚ, ισχυρίζονται ότι τα άτομα που τους επιτέθηκαν προέρχονται από τον χώρο της Χρυσής Αυγής.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version