Site icon NewsIT

Επεισοδιακή καταδίωξη διακινητών προσφύγων στη Χίο – 96 άνθρωποι διασώθηκαν σε Καστελλόριζο και Σάμο

12.11.2015 | 21:50
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISI

Στον εντοπισμό και τη διάσωση οκτώ προσφύγων και στη σύλληψη των δύο αλλοδαπών διακινητών τους, ενός 26χρονου και ενός 40χρονου, προχώρησαν το πρωί, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΚΕΡΑΜΕΙΩΝ” ν. Χίου, ένα ταχύπλοο σκάφος, ο κυβερνήτης του οποίου δεν συμμορφώθηκε στα ηχητικά και φωτεινά σήματα του περιπολικού κάνοντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς προς αυτό.

Ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους, την σύλληψη των δύο διακινητών και την διάσωση των προσφύγων. Από το Λιμεναρχείο Χίου που κάνει την προανάκριση, κατασχέθηκε το σκάφος.

47 πρόσφυγες διασώθηκαν κοντά στη Σάμο

Στον εντοπισμό και τη διάσωση 47 προσφύγων προχώρησαν το πρωί στλέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος εντόπισε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά “Αγίας Παρασκευής” ν. Σάμου, φουσκωτή λέμβο, με τους 47 ανθρώπους. Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους προχώρησε στην ασφαλή περισυλλογή και μεταφορά των ανθρώπων στο λιμένα Βαθέως, όπου συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων. 

49 άνθρωποι διασώθηκαν στο Καστελλόριζο

Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα 49 προσφύγων προχώρησαν το πρωί στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος μετά από ενημέρωση από κάτοικο της περιοχής, εντόπισε σε βραχώδη περιοχή του Αγίου Στεφάνου ν.Μεγίστης, τους μετανάστες. Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους προχώρησε στη διάσωσή τους. Οι άνθρωποι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μεγίστης, συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Πηγή: Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version