Site icon NewsIT

Επέστρεψε το φως σε πάνω από 20 οικογένειες στην Ξάνθη

23.12.2013 | 16:11
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με δραματικούς ρυθμούς αυξάνεται ο αριθμός των πολιτών στην Ξάνθη που καταφεύγουν είτε στις Υπηρεσίες Πρόνοιας της Ξάνθης είτε στη Μητρόπολη αιτούμενοι επανασύνδεση ρεύματος.

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες αλλά και οι επιτροπές που έχουν συσταθεί σε Δήμους της Ξάνθης συλλέγουν τα αιτήματα, τα εξετάζουν και εφόσον πληρούνται τα κριτήρια που έχουν καθοριστεί αυτά προωθούνται στη συνέχεια στο τοπικό υποκατάστημα της ΔΕΗ, ώστε να επανασυνδεθεί το ρεύμα σε νοικοκυριά τα οποία λόγω χρεών έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι, σύμφωνα με το ThrakiToday.

Είκοσι αιτήματα επανασύνδεσης στον Δήμο Ξάνθης

“Μέχρι την Παρασκευή είχαμε γύρω στις 10 αιτήσεις για επανασύνδεση, ενώ την Δευτέρα άλλες 10 αιτήσεις από το Δροσερό αυτή τη φορά. Στις περισσότερες έχει γίνει ήδη η επανασύνδεση του ρεύματος” είπε ο κ. Μανόλης Φανουράκης Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ξάνθης, εξηγώντας πως “η Υπηρεσία του Δήμου έχει δεχθεί πάρα πολλά τηλεφωνήματα και έχουν πάει πάρα πολλά άτομα που τους έχουν σταλεί ειδοποιητήρια και εκεί προχωράμε και έχουμε βοηθήσει πολλούς να ενταχθούν σε κοινωνικό τιμολόγιο”.

Ανάμεσα στις δεκάδες υποθέσεις πολιτών που βρίσκονται μόλις ένα βήμα πριν βυθιστούν στο σκοτάδι και μια οικογένεια ανέργων με πέντε παιδιά, στους οποίους ήρθε ειδοποίηση διακοπής ρεύματος για οφειλή 2.000 ευρώ.
“Μετά από παρέμβαση όμως της Πρόνοιας δέχθηκαν από τη ΔΕΗ μια προκαταβολή 240 ευρώ και τα υπόλοιπα σε δόσεις ώστε να μην κοπεί το ρεύμα” τονίζει ο κ. Φανουράκης
για να συμπληρώσει πως η Ειδική Επιτροπή που έχει συσταθεί στον Δήμο συμβουλεύει τους πολίτες που μπορούν να ενταχθούν στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ τι ακριβώς πρέπει να κάνουν ώστε να θωρακιστούν με το προνόμιο που τους δίνει ο Νόμος.

“Βοηθάμε τις οικογένειες να κάνουν τις αιτήσεις για το Κοινωνικό Τιμολόγιο, ουσιαστικά διευκολύνουμε λίγο τη διαδικασία” προσθέτει χαρακτηριστικά ο ίδιος. Την ίδια στιγμή αιτήματα προς τη ΔΕΗ έχει προωθήσει και ο Δήμος Αβδήρων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 20 εξ αυτών έχουν ήδη ικανοποιηθεί.

Χορηγεί βεβαιώσεις η Μητρόπολη

Την ίδια στιγμή η Ι.Μ. Ξάνθης κατ’ εντολή της Ιεράς Συνόδου χορηγεί βεβαιώσεις σε ευπαθείς πολίτες ώστε να τις χρησιμοποιήσουν στη συνέχεια για την επανασύνδεση του ρεύματος.

“Εμείς βάση μιας εντολής της Ιεράς Συνόδου που πήραμε την περασμένη εβδομάδα μπορούμε να δίνουμε βεβαιώσεις. Δεν πιστοποιούμε, αλλά συνιστούμε στη ΔΕΗ ότι η συγκεκριμένη οικογένεια έχει όντως ανάγκη βρίσκεται σε μια οικονομική δυσκολία και ότι πρέπει να συνδεθεί το ρεύμα» εξηγεί ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων τονίζοντας πως οι βεβαιώσεις δίνονται με βάση πρόταση του εκάστοτε εφημέριου των ενοριών καθώς όπως σημειώνει «η Μητρόπολη δεν μπορεί να ξέρει σε κάθε σημείο τι συμβαίνει. Μέχρι στιγμής έχουμε δώσει 10 περίπου τέτοιες αιτήσεις και συνεχίζουμε”.

Διαβάστε ακόμα:

Τα μόνα διόδια που μειώνονται!

Σκάνδαλο στη Λαμία με ανάθεση προμήθειας για το “Κοινωνικό Παντοπωλείο” – Πίνακες

Κρήτη: Αύριο απολογείται ο 20χρονος για το βιασμό της ηλικιωμένης

Με τα χαρτιά της διαθεσιμότητας στόλισαν χριστουγεννιάτικο δέντρο οι διοικητικοί του ΑΠΘ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version