Site icon NewsIT

Εργοστάσιο παγωτού στις Σέρρες: Εικόνες από την περιήγηση μικρών και μεγάλων στις εγκαταστάσεις

14.08.2024 | 12:06
Εργοστάσιο παγωτού στις Σέρρες: Εικόνες από την περιήγηση μικρών και μεγάλων στις εγκαταστάσεις

Το εργοστάσιο παγωτού στις Σέρρες, μαγνητίζει τα βλέμματα και το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων, που σπεύδουν να το επισκεφθούν.

Περισσότερα από 25.000 άτομα, όλων των ηλικιών, «ταξίδεψαν» το τελευταίο πεντάμηνο στο μακρινό 1954 και βαδίζοντας στην παλιά πλατεία της πόλης των Σερρών «ανακάλυψαν» το μικρό παραδοσιακό γαλακτοπωλείο της Κρι Κρι, όπου το παγωτό έρεε άφθονο, ξετρελαίνοντας μικρούς και μεγάλους. Με αφετηρία εκείνο το πρώτο μικρό μαγαζάκι, οι επισκέπτες του «Εργοστασίου Παγωτού» της γαλακτοβιομηχανίας, διέσχισαν έναν ειδικά σχεδιασμένο χώρο 2.000 τ.μ και με τη βοήθεια του ξεναγού, αφού περιηγήθηκαν σε έξι διαφορετικές αίθουσες, μυήθηκαν στον θαυμαστό και γευστικό κόσμο του παγωτού και της ιστορίας του.

Το «Εργοστάσιο Παγωτού» είναι ένα ξεχωριστό Θεματικό Πάρκο και μουσείο, που συνδυάζει την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία σε απόλυτη ισορροπία και με στόχο η γνώση να παρουσιάζεται με τον πιο εντυπωσιακό και πολύχρωμο τρόπο. Η περιήγηση, δε, αποτελεί μια ξεχωριστή και άπειρα λαχταριστή και διασκεδαστική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους.

«Ο στόχος μας για την επόμενη σεζόν είναι να ξεπεράσουμε τις 50.000 επισκέψεις από όλη την Ελλάδα», σημειώνει, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της γαλακτοβιομηχανίας, Παναγιώτης Τσινάβος, ενημερώνοντας εκ νέου τους λάτρεις του παγωτού ότι το Θεματικό Πάρκο έκλεισε για τον Αύγουστο και θα ανοίξει ξανά τις πύλες του στις 17 Σεπτεμβρίου.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που διέθεσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το αρμόδιο τμήμα της γαλακτοβιομηχανίας, περισσότερα από 25.000 άτομα επισκέφθηκαν το «Εργοστάσιο Παγωτού» στους πρώτους πέντε μήνες της λειτουργίας του -άνοιξε τις πύλες του για το κοινό στις 12/3 φέτος -με «το 70% των επισκεπτών να αφορά σε οργανωμένες επισκέψεις μαθητών και το 30% σε οικογένειες και μεμονωμένους λάτρεις του παγωτού». Μάλιστα, διευκρινίζεται ότι το 40% των επισκεπτών του θεματικού πάρκου επί του συνόλου, προήλθε από τον Νομό Σερρών και το 60% από την υπόλοιπη Ελλάδα. 

Πώς γεννήθηκε η ιδέα για τη δημιουργία του Εργοστασίου Παγωτού  

«Η διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας ήθελε να γιορτάσει τα 70 χρόνια της προσφέροντας ένα δώρο στην ελληνική κοινωνία κι έτσι «γεννήθηκε» η ιδέα για τη δημιουργία του θεματικού πάρκου «Εργοστάσιο Παγωτού»», σημειώνει ο κ. Τσινάβος. Τονίζει ότι σκοπός είναι να το επισκέπτονται κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες, οικογένειες και μαθητές από όλη την Ελλάδα, τα Βαλκάνια -και όχι μόνο- ενώ το όραμα εστιάζει στη διάδοση της ιστορίας του ελληνικού παγωτού στις επόμενες γενιές.

Το «Εργοστάσιο Παγωτού», μια επένδυση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, αποτελεί ένα βιωματικό πάρκο και μουσείο παγωτού και είναι εγκατεστημένο σε έναν ειδικά σχεδιασμένο χώρο 2.000 τ.μ., τμήμα ενός καθαρά σύγχρονου βιομηχανικού χώρου. Βρίσκεται δίπλα από τις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας στο 3ο χλμ Σερρών – Δράμας. Εκεί, οι επισκέπτες ξεναγούνται σε πέντε διαφορετικές αίθουσες, «ταξιδεύοντας» στον χρόνο, ανακαλύπτοντας τα «μυστικά» του παγωτού, την ιστορία αλλά και την εξέλιξή του, ενώ στο τέλος έχουν την ευκαιρία να παρασκευάζουν και να δοκιμάζουν τη δική τους αγαπημένη γεύση στο εργαστήρι παγωτού.

Στην πρώτη αίθουσα, οι επισκέπτες του Θεματικού Πάρκου ταξιδεύουν πίσω στο 1954 και στην παλιά πλατεία της πόλης των Σερρών, όπου είχε εγκατασταθεί το πρώτο μικρό παραδοσιακό γαλακτοπωλείο της εταιρείας. Στη δεύτερη αίθουσα, οι επισκέπτες γνωρίζουν την Κερκίνη, τη λίμνη – σύμβολο της φύσης και της αγνότητας των πρώτων υλών της γαλακτοβιομηχανίας, ενώ στη συνέχεια περιηγούνται στα 70 χρόνια της ιστορία της, μέσα από το χρονολόγιο ενός διαφορετικού μουσείου.

Στην τέταρτη αίθουσα, οι επισκέπτες του Θεματικού Πάρκου «ανακαλύπτουν» με τρόπο παραστατικό τα «μυστικά» του παγωτού, τη διαδικασία παραγωγής και τα στάδια που αυτό περνάει μέχρι να φτάσει τον τελικό του …προορισμό, δηλαδή στα ψυγεία. Στη συνέχεια, μικροί και μεγάλοι βρίσκονται σε έναν λαχταριστό χώρο, που προσφέρει εκπλήξεις, ευκαιρία για παιχνίδια και πολλές φωτογραφίες.

Για το τέλος του ταξιδιού των επισκεπτών του Εργοστασίου Παγωτού, οι άνθρωποι της Κρι Κρι άφησαν το καλύτερο εργαστήρι. Μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία και τη δυνατότητα, να «ξεδιπλώσουν» τη φαντασία τους και να παρασκευάσουν, αλλά και να απολαύσουν, τη δική τους αγαπημένη γεύση παγωτού.

«Πρόκειται για την κορύφωση της επίσκεψης για τους λάτρεις του παγωτού», επισημαίνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ άνθρωποι της εταιρείας και τονίζουν ότι δεκάδες γευστικά και ιδιαίτερα «διακοσμητικά» -πολύχρωμες τρούφες, λαχταριστές σοκολάτες και σιρόπια γεύσεων, βρίσκονται στους μεγάλους πάγκους και περιμένουν τους νέους ice- cream Master Chefs να δημιουργήσουν και να απολαύσουν τα πρωτότυπα παγωτά τους!

Οι ώρες λειτουργίας του Εργοστασίου Παγωτού είναι Τρίτη – Παρασκευή 09.00 – 14.00, το Σάββατο 11.00 – 16.00, ενώ Κυριακή και Δευτέρα είναι κλειστά. Η τελευταία είσοδος είναι μία ώρα πριν από το κλείσιμο και η διάρκεια της ξενάγησης είναι περίπου μία ώρα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version