Κυριακή, 7 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Έβρος: Φωτιά κοντά στην περιοχή της Κορνοφωλιάς

Έβρος: Φωτιά κοντά στην περιοχή της Κορνοφωλιάς

Ο Έβρος σε κατάσταση συναγερμού για φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα, βόρεια της Κορνοφωλιάς. Οι πυροσβέστες προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο, πριν πέσει το φως της ημέρας.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 19:00 το απόγευμα σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση βόρεια της Κορνοφωλιάς στον Έβρο. Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση σε ρεματιά. Επιχειρούν 32 πυροσβέστες περιλαμβανομένου και ενός πεζοπόρου τμήματος της 7ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ), 8 οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπηρεσία υπάρχουν κάποιες διάσπαρτες εστίες και η εικόνα της φωτιάς, μέχρι ώρας είναι καλή.

Υπενθυμίζεται πως σε 50 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη την χώρα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική απ’ αυτές οι 41 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 9. 

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών. 

Η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις