Σάββατο, 19 Οκτ.
19oC Αθήνα

Εύβοια: Σε ύφεση η φωτιά στα Ψαχνά – Εκκενώθηκαν χωριά και έγιναν στάχτη 5.000 στρέμματα δάσους (Βίντεο)!

ΦΩΤΟ από eviazoom
ΦΩΤΟ από eviazoom

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες στις 12:20 το μεσημέρι, κοντά στο χωριό Άτταλη, στα Ψαχνά της Ευβοίας… (ΦΩΤΟ)

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις μέχρι τώρα έχουν καίει περισσότερα από 5.000 στρέμματα πευκοδάσους. Από νωρίς το πρωί δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, καθώς η φωτιά – που βρίσκεται σε ύφεση – με τη βοήθεια των δυνατών ανέμων έφυγε προς το βουνό.


Κόλαση φωτιάς στα Ψαχνά Εύβοιας από LAMIASTARGR

Ένα από τα πιο όμορφα πευκοδάση της χώρας, στα Ψαχνά Ευβοίας, το οποίο μεχρι σήμερα είχε γλυτώσει από τους εμπρηστές, έγινε στάχτη μέσα σε λίγες μόνο ώρες. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις από νωρίς το μεσημέρι έδωσαν άνιση μάχη με τις φλόγες.

Από τα ξημερώματα μηχανήματα της ΛΑΡΚΟ και της περιφέρειας προσπαθούν να φτιάξουν αντιπυρικές ζώνες στο βουνό, ενώ πίσω ακολουθούν πυροσβεστικά οχήματα για να επιχειρήσουν κατάσβεση όπου υπάρχει πρόσβαση.

Στην περιοχή έχουν μεταφερθεί 30 πυροσβεστικά οχήματα με 60 πυροσβέστες, όπως επίσης και ομάδες από τμήματα πεζοπόρων που έχουν μεταφερθεί από την Αττική και την Κεντρική Ελλάδα.

Παράλληλα στην επιχείρηση κατάσβεσης έλαβαν μέρος 10 αεροπλάνα και ελικόπτερα. Από πλευράς αυτοδιοίκησης, έχουν συγκεντρωθεί μηχανήματα της Περιφέρειας και των δήμων όπως επίσης και υδροφόρες οι οποίες έχουν φτάσει από διάφορα σημεία της Εύβοιας.

Πηγή: lamiareport.gr, lamiastar.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε