Site icon NewsIT

Εύβοια: Δύο μέτωπα σε Κοντοδεσπότι και Πολιτικά – Συνεχίζεται η μάχη με τη φωτιά

13.08.2018 | 06:40
Εύβοια: Δύο μέτωπα σε Κοντοδεσπότι και Πολιτικά – Συνεχίζεται η μάχη με τη φωτιά

- Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια - Η φωτιά εξακολουθεί να καίει σε δύο μέτωπα - Άνοιξε ο δρόμος από Χαλκίδα προς βόρεια Εύβοια - Εκκενώθηκε το Κοντοδεσπότι το απόγευμα του Σαββάτου - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή

Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια. Η πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι κοντά στα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός εξακολουθεί να καίει. Το χωριό Κοντοδεσπότι χρειάστηκε να εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους. Συνολικά 500 άτομα απομακρύνθηκαν. Η μάχη ήταν σκληρή. Η φωτιά τη νύχτα διασπάστηκε και συνεχίζει να καίει σε πολύ δύσβατη περιοχή. Η Εύβοια εξακολουθεί να είναι σε κατάσταση συναγερμού.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο ενεργά μέτωπα φωτιάς στην Εύβοια σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός, λέει ο δήμαρχος Ψαχνών Γ. Ψαθάς.

Από το πρωί έχει ανοίξει ο δρόμος από και προς τη βόρεια Εύβοια.


Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού από αέρος με ελικόπτερα και αεροσκάφη. Το σημείο ωστόσο δεν ευνοεί το έργο των πυροσβεστών. Δεν μπορούν να πλησιάσουν οχήματα και να “χτυπήσουν” τη φωτιά από το έδαφος.
Αγροικίες, στάνες και μελισσοκομικές εγκαταστάσεις έχουν καεί, ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά, ειδικά από τη στιγμή που ενεργοποιήθηκαν και τα εναέρια μέσα. Ευτυχώς επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες, δεν υπάρχουν ισχυροί άνεμοι.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version