Τετάρτη, 18 Σεπτ.
25oC Αθήνα

Φαράγγι Σαμαριάς: Από ακατάσχετη αιμορραγία πέθανε η τουρίστρια που την χτύπησε βράχος – Απομακρύνθηκαν 1.074 επισκέπτες

Φαράγγι Σαμαριάς: Από ακατάσχετη αιμορραγία πέθανε η τουρίστρια που την χτύπησε βράχος – Απομακρύνθηκαν 1.074 επισκέπτες
Φωτογραφία creta24.gr

Μια βροχόπτωση μετέτρεψε σε τραγωδία τον περίπατο τουριστών στο Φαράγγι της Σαμαριάς στην Κρήτη καθώς μια 35χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της από πτώση βράχου. Της προκάλεσε ακατάσχετη αιμορραγία.

Η βροχόπτωση στο Φαράγγι της Σαμαριάς ήταν ξαφνική και κανείς δεν περίμενε ότι θα ήταν τόσο έντονη. Στην περιοχή μάλιστα την ώρα των ισχυρών φαινομένων βρίσκονταν 1.074 επισκέπτες που απομακρύνθηκαν με ασφάλεια μετά την κατολίσθηση. 

Το συμβάν έγινε στο στενό σημείο, στο φαράγγι και συγκεκριμένα στις Πόρτες.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση μέχρι τις 16:55 είχε  βγει από το Φαράγγι όλο το σύνολο των επισκεπτών, εκτός δύο ατόμων, που συνοδεύονται εποπτευόμενα προς την έξοδο Ξυλόσκαλο, ενώ 10 άτομα φιλοξενούνται, προσωρινά, στο χωριό της Σαμαριάς.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΟΦΥΠΕΚΑ αναφέρει:

«Σήμερα, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, στο Φαράγγι της Σαμαριάς, σημειώθηκαν κατολισθήσεις, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό μίας επισκέπτριας.

Από το σύνολο των 1.074 επισκεπτών δεν καταγράφηκαν άλλοι σοβαροί τραυματισμοί. Μέχρι και τις 16:55 εξήλθε το σύνολο των επισκεπτών, εκτός δύο ατόμων, που συνοδεύονται εποπτευόμενα προς την έξοδο Ξυλόσκαλο, ενώ 10 άτομα φιλοξενούνται, προσωρινά, στο χωριό της Σαμαριάς.

Ομάδες από την Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) και της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή.

Το φαράγγι θα παραμείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους, έως ότου πραγματοποιηθεί αυτοψία από εμπειρογνώμονες της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) και από ομάδα γεωλόγων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών».

Το Creta24.gr έφερε στο φως βίντεο από το σημείο της τραγωδίας, στο οποίο φαίνεται και η ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή και προκάλεσε την τραγωδία.

 

 

Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Τετάρτης όταν μια  γυναίκα πεζοπόρος, επισκέπτρια του Φαραγγιού Σαμαριάς έπεσε νεκρή από πτώση βράχου, αποτέλεσμα της ισχυρής νεροποντής που έπεσε στα Χανιά.

Το τραγικό περιστατικό έγινε κοντά στις Πόρτες, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως, κατά τη διάρκεια ισχυρής νεροποντής περίπου στις 2 μετά το μεσημέρι, ένα κομμάτι βράχου αποκολλήθηκε και βρήκε αρχικά σε δένδρο και κατόπιν χτύπησε στη μηριαία αρτηρία την άτυχη γυναίκα, ηλικίας περίπου 35 ετών, η οποία εξέπνευσε λίγη ώρα αργότερα, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλλε γιατρός που έκανε κι εκείνος πεζοπορία. Πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία.

Πρόκειται για μια τουρίστρια 35 ετών από την Ουκρανία που έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο Χανίων με ελικόπτερο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν 32 άλλοι πεζοπόροι εγκλωβισμένοι, οι οποίο πλέον έχουν απεγκλωβιστεί και έχουν απομακρυνθεί από το σημείο.

 

Ο Αλκιβιάδης Πενταράκης, υπεύθυνος εργαζομένων Δρυμού, μίλησε στο LIVE NEWS για τα όσα συνέβησαν.

«Σήμερα μετά τη 1.30 έγινε μία ισχυρή νεροποντή με αποτέλεσμα μία πέτρα να πέσει, η πέτρα χτύπησε ένα δέντρο και ένα κομμάτι της πέτρας χτύπησε μία Γερμανίδα τουρίστρια 35 ετών και της έκοψε τον μηρό. Παρά τις προσπάθειες ενός γιατρού τουρίστα που ήταν στο φαράγγι, η γυναίκα κατέληξε από αιμορραγία. Το περιστατικό έγινε λόγω της βροχής. Έχουν απεγκλωβιστεί πλέον όλοι αλλά έχουν μείνει 10 άτομα στον οικισμό της Σαμαριάς σε ασφαλή σημείο, γιατί ήταν ηλικιωμένοι. Σήμερα ήταν ξαφνικό το μπουρίνι και δεν υπήρχε ενημέρωση και γι΄ αυτό δεν έκλεισε το φαράγγι».

Σημειώνεται ότι δεν υπήρξε προειδοποίηση για κακές καιρικές συνθήκες καθώς δεν είχε προβλεφθεί από τους μετεωρολόγους η ισχυρή βροχόπτωση.

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις