Site icon NewsIT

Φαράγγι Σαμαριάς: Νεκρή γυναίκα από πτώση βράχου – Στην Αγία Ρουμέλη οδηγούνται δεκάδες επισκέπτες

18.09.2024 | 15:36
Φαράγγι Σαμαριάς: Νεκρή γυναίκα από πτώση βράχου – Στην Αγία Ρουμέλη οδηγούνται δεκάδες επισκέπτες

Greece Cretan Samaria Gorge Agia Roumeli: A popular destination in Crete, Greece, featuring the iconic Samaria Gorge.

Τραγωδία στο φαράγγι της Σαμαριάς αργά το μεσημέρι της Τετάρτης (18.09.2024) όταν νεαρή γυναίκα έπεσε νεκρή από πτώση βράχου, αποτέλεσμα της ισχυρής νεροποντής που «σάρωσε» τα Χανιά.

Η κακοκαιρία και η βροχή που πέφτει ανά περιοχές από τα ξημερώματα στον νομό Χανίων, οδήγησαν σύμφωνα με πληροφορίες στην αποκόλληση βράχων ένας εκ των οποίων τραυμάτισε θανάσιμα τη νεαρή γυναίκα, τουρίστρια από τη Γερμανία, η οποία βρισκόταν με γκρουπ επισκεπτών που διέσχιζαν το φαράγγι της Σαμαριάς.

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, ο βράχος καταπλάκωσε το πόδι της άτυχης 35χρονης- χτύπησε τη μηριαία αρτηρία- και άφησε την τελευταία της πνοή από ακατάσχετη αιμορραγία

Όπως ανέφερε στο Live News ο υπεύθυνος εργαζομένων Δρυμού, Αλκιβιάδης Πενταράκης, ο βράχος έπεσε από μεγάλο ύψος, στη συνέχεια χτύπησε σε δέντρο για να καταλήξει στην γυναίκα: «ο βράχος έπεσε πάνω στο μηρό της, προσπάθησε γιατρός να τη βοηθήσει αλλά αιμορραγούσε».

«Της έκοψε τον μηρό»

«Σήμερα μετά τη 1.30 έγινε μία ισχυρή νεροποντή με αποτέλεσμα μία πέτρα να πέσει, η πέτρα χτύπησε ένα δέντρο και ένα κομμάτι της πέτρας χτύπησε μία Γερμανίδα τουρίστρια 35 ετών και της έκοψε τον μηρό. Παρά τις προσπάθειες ενός γιατρού τουρίστα που ήταν στο φαράγγι, η γυναίκα κατέληξε από αιμορραγία.

Το περιστατικό έγινε λόγω της βροχής. Έχουν απεγκλωβιστεί πλέον όλοι αλλά έχουν μείνει 10 άτομα στον οικισμό της Σαμαριάς σε ασφαλή σημείο, γιατί ήταν ηλικιωμένοι. Σήμερα ήταν ξαφνικό το μπουρίνι και δεν υπήρχε ενημέρωση και γι΄ αυτό δεν έκλεισε το φαράγγι» είπε αναλυτικά.

Διασώστες της Πυροσβεστικής έφτασαν από το Ξυλόσκαλο, την είσοδο του φαραγγιού και μετέφεραν την 35χρονη στην Αγία Ρουμέλη.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Τσαπάκο, υπεύθυνο αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Κρήτης, 300 τουρίστες του φαραγγιού έχουν εγκλωβιστεί, και άμεσα τους προσεγγίζουν εθελοντικές ομάδες, και στελέχη της ΕΜΑΚ.

Οι περισσότεροι θα μεταφερθούν από την Αγία Ρουμέλη με το καράβι στη Χώρα Σφακίων ενώ κάποιοι θα παραμείνουν στο χωριό Σαμαριά εντός του φαραγγιού. Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι τους είναι καλά στην υγεία τους, δεν υπάρχουν προβλήματα ή τραυματισμοί.

Παρόλου αυτά, 10 άτομα (που είχαν μείνει πίσω) θα παραμείνουν για λόγους ασφαλείας, στο φυλάκιο (δασαρχείο) εντός του οικισμού του φαραγγιού Σαμαριάς και θα αναχωρήσουν αύριο.

Σημειώνεται ότι δεν υπήρξε προειδοποίηση για κακές καιρικές συνθήκες.

Ανακοίνωση του ΟΦΥΠΕΚΑ διαχειριστή του φαραγγιού Σαμαριάς:

«Σήμερα, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, στο Φαράγγι της Σαμαριάς, σημειώθηκαν κατολισθήσεις, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό μίας επισκέπτριας. Από το σύνολο των 1.074 επισκεπτών δεν καταγράφηκαν άλλοι σοβαροί τραυματισμοί.

Μέχρι και τις 16:55 εξήλθε το σύνολο των επισκεπτών, εκτός δύο ατόμων, που συνοδεύονται εποπτευόμενα προς την έξοδο Ξυλόσκαλο, ενώ 10 άτομα φιλοξενούνται, προσωρινά, στο χωριό της Σαμαριάς.Ομάδες από την Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) και της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή.

Το φαράγγι θα παραμείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους, έως ότου πραγματοποιηθεί αυτοψία από εμπειρογνώμονες της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) και από ομάδα γεωλόγων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών».

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version