Τρίτη, 1 Οκτ.
20oC Αθήνα

Φαρμακονήσι: Νεκρό βρέφος στο Αιγαίο – 16 τα θύματα του πολύνεκρου ναυαγίου – Αγωνία για τους αγνοούμενους!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Τις σορούς τεσσάρων ακόμα ατόμων (ενός βρέφους, μίας γυναίκας και δύο ανδρών) ανέσυραν από τη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου…

στελέχη του λιμενικού μετά το χθεσινό πολύνεκρο ναυάγιο ξύλινου σκάφους που μετέφερε περίπου 50 μετανάστες. Συνολικά οι νεκροί ανήλθαν στους 16 (6 παιδιά, ένα βρέφος, τρεις γυναίκες και έξι άνδρες) ενώ οι έρευνες από πλωτά του λιμενικού και σκάφος της frontex συνεχίζονται, καθώς, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων μεταναστών, αγνοούνται ακόμα 8 άτομα. Οι 26 διασωθέντες του ναυαγίου φιλοξενούνται προσωρινά στη Λέρο.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Δύο μικρά κορίτσια που είχαν διασωθεί από το ναυάγιο και νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο της Σάμου με συμπτώματα υποθερμίας μεταφέρθηκαν λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης τους, σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Το πολύνεκρο ναυάγιο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (09.12.2015) βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου, όταν ξύλινο σκάφος που μετέφερε πρόσφυγες από την Τουρκία στην Ελλάδα, βυθίστηκε.

Σκάφος της Frontex μετά από τηλεφώνημα στον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή δεκάδες άτομα στη θάλασσα. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των προσφύγων, στο σκάφος που βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστη αιτία και ενώ στην περιοχή ήταν καλές οι καιρικές συνθήκες, επέβαιναν περίπου 50 άτομα.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε