Τοπικά Νέα

Φωτιά στα Πιέρια Όρη: Καίγονται δασικές εκτάσεις για τρίτη συνεχόμενη μέρα

Μαίνεται για τρίτη συνεχόμενη μέρα η φωτιά στα Πιέρια Όρη στην Κατερίνη. Η πυρκαγιά είναι εκτός ελέγχου και κατευθύνεται προς Κοζάνη, όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική. 

Κατακαίγεται το Καταφύγιο Άγριας Ζωής στην περιοχή Σαρακατσάνα Κατερίνης στα Πιέρια Όρη. Η φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή (31.04.2024) σε δασική έκταση δεν έχει τεθεί ακόμη υπό έλεγχο λόγω του δύσβατου της περιοχής. Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, η πυρκαγιά εξελίσσεται μέσα σε χαράδρες και κατευθύνεται δυτικά από το σημείο εκκίνησης της, προς Κοζάνη. 

Την ίδια ώρα ενισχύεται η δύναμη της πυροσβεστικής, επίγεια, σε 131 πυροσβέστες, 8 ομάδες πεζοπόρων και 35 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν αυτή την ώρα 3 ελικόπτερα.

Από τη φωτιά δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Τοπικά Νέα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Τοπικά Νέα: Περισσότερα άρθρα