Τρίτη, 17 Σεπτ.
23oC Αθήνα

Φωτιά στη Μεσσηνία: Εισήγηση για εκκένωση της Χρυσοκελλαριάς – Δεν έχει ληφθεί απόφαση

Φωτιά στη Μεσσηνία: Εισήγηση για εκκένωση της Χρυσοκελλαριάς – Δεν έχει ληφθεί απόφαση

Η φωτιά στη Μεσσηνία είναι μία από τις δεκάδες που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο. Η Χρυσοκελλαριά βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, με τις φλόγες να πλησιάζουν, ενώ έχει γίνει εισήγηση από την πυροσβεστική να εκκενωθεί το χωριό Χρυσοκελλαριά. 

Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή μεταξύ Ακριτοχωρίου και Χρυσοκελλαριάς στη Μεσσηνία με το μέτωπο να κινείται απειλητικά προς τον οικισμό στα Πλανέικα. Ήδη έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή αυτή του δήμου Πύλου Νέστορος.

Ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας μιλώντας στο newsit.gr ανέφερε πως: “Υπάρχει ένα δύσκολο μέτωπο μεταξύ της Χρυσοκελλαριάς και της Υάμειας. Είναι δύσβατη περιοχή επιχειρούν αυτή τη στιγμή Eriksson, canadair και τα αυστραλιανά. Φαίνεται ότι πάει να τεθεί υπό έλεγχο αλλά επειδή έχουμε αέρα και η περιοχή έχει ανάγλυφο ιδιαίτερο. Δεν μπορούμε να κάνουμε εκτίμηση».

Ο ίδιος μίλησε και για την εκκένωση της Χρυσοκελλαριάς λέγοντας πως «λάποια στιγμή ζητήθηκε από την Πυροσβεστική να εκκενώσουμε το χωριό Χρυσοκελλαριά αλλά εμείς είχαμε την εκτίμηση ότι δεν χρειάζεται και έως τώρα έχουμε δικαιωθεί γι’αυτό αλλά είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα για να γίνει τυχόν άμεσα εκκένωση».

Αναλυτικότερα, στο σημείο επιχειρούν 84 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα, ενώ τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα πραγματοποιούν ρίψεις νερού.

Η προσπάθεια είναι μεγάλη σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση Best ο δήμαρχος Πύλου Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας. Στόχος είναι να περιοριστεί το μέτωπο τώρα που οι ρυπές του ανέμου έχουν μειωθεί.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις